Mor Lahana Mezesi Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Mor Lahana Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Mor Lahana Mezesi, Mor lahana, özellikle kalabalık misafir sofralarımızda, yapabileceğimiz salata ve meze çeşitlerimizin en başında gelir, aynı zamanda çok hoş ve canlı rengiyle de sofralarımıza renk katar. Hem ekonomik hem pratik hem de çok sağlıklı olduğu için mor lahanalı salata ve meze tariflerini de her an elimizin altında bulundurmamız gerekir. Mor lahana, özellikle eylül ve ekim aylarından başlayarak, hemen hemen şubat ayına kadar, hasta olmamak için, bol bol tüketmemiz gereken sebzelerden birisidir. Hastalanmayı önlemenin dışında da çok fazla faydaları vardır, mor lahana cildi güzelleştirir, balgam söktürücüdür, hazmı kolaylaştırır, kalp krizi ve kansere karşı vücudumuzu korur, bunlar dışında lifli bir sebze olduğu için mideyi tok tutar, bu yüzden diyet listelerinde de bol bol yer almaktadır. Tek sorunu bazı zamanlarda gaz yapmasıdır, bunu da mor lahana yedikten sonra hazmı kolaylaştıran bitki çaylarından tüketebiliriz.

Mor Lahana Mezesi Malzemeleri
  • 1 Adet Orta Boy Mor Lahana
  • 2 Su Bardağı Süzme Yoğurt (Yoksa normal yoğurt da olabilir)
  • 1 Çay Bardağı Mayonez
  • 2 Diş Sarımsak
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
Mor Lahana Mezesi Nasıl Yapılır?

İlk adım olarak, mor lahanaları ortadan ikiye bölüp, tek tek iki yarısını da yanlamasına ince ince doğrayalım, eğer evinizde patates, salatalık soyacağı varsa onunla daha kolay ve pratik oluyor, mor lahanaların doğrama işi bittikten sonra derince bir kaba koyup, üzerine bir çay kaşığı tuzu ilave edelim, daha sonra mor lahanaları tuzla iyice yumuşayana kadar ovalım, bir kenara beklemeye bırakalım, diğer yandan onlar beklerken derin bir kapta sosumuzu hazırlayalım, sarımsakları soyup, dövelim, dövülmüş sarımsakları, kabın içine koyalım sonra iki su bardağı süzme yoğurdu, bir çay bardağı mayonezi ilave edip iyice karıştıralım, daha sonra kenarda bekleyen lahanaları sosun içine ilave edelim, lahanaları sosla beraber iyice birbirine karıştıralım, servis tabağına alıp, üzerine süs için bir iki sap maydanoz ya da domates kabuğu ile süsleyerek servis yapabiliriz.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Meze Tarifi ve Malzemeleri

Meze Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Süzme Yoğurtlu Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Süzme Yoğurtlu Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Salatalar Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Salatalar Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Atom Meze Tarifi ve Malzemeleri

Atom Meze Tarifi ve Malzemeleri

Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Oktay Usta Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Oktay Usta Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Topik Meze Tarifi ve Malzemeleri

Topik Meze Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pratik Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Meze Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Meze Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Yoğurtlu Meze Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Yoğurtlu Meze Tarifi ve Malzemeleri

Rum Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Rum Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Mezeler Tarifi ve Malzemeleri