Acılı Meze Tarifleri

Acılı Meze Tarifleri

Acı meze tarifleri: Meze yemeklerin yanına hazırladığımız lezzetli ve pratik atıştırmalıklar dır. Sadece yemeklerin yanına değil çeşitli kokteyl ve davetlerde de çeşitli sebze ve besinlerle bir birinden lezzetli mezeler hazırlayıp sunabiliriz. Dileyen yoğurtlu, mayonezli, domatesli veya acılı mezeler hazırlayabilir. üstelik hem çok lezzetli hemde çok pratiklerdir. Acılı meze denildiğinde ilk akla gelen acılı ezme tarifidir. Fakat bir çok pişmiş veya çiğ sebzeden acılı mezeler hazırlayabiliriz. Örneğin közlenmiş patlıcan biber domates gibi sebzelerle de acılı mezeler hazırlayabiliriz. Yada kaşar peyniri lor gibi peynir çeşitlerini de kullanarak acılı mezeler hazırlayabiliriz. Bir birinden lezzetli ve göz doyurucu mezeler hazırlamak için sizlerle paylaştığım tarifleri dikkate alarak hazırlayabilirsiniz. Denenmiş ve %100 olumlu sonuçlar alınmış tariflerdir.

Acı biberli meze tarifi için gerekli malzemeler.
  • 2 adet domates,
  • 4 adet cin biberi,
  • 2 adet kırmızı kapya biberi,
  • Yarım demet maydanoz.
  • Yarım demet taze nane,
  • 3 diş sarımsak,
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası,
  • 1 tatlı kaşığı sirke,
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 2 Yemek kaşığı nar ekşisi,
Hazırlanışı: Öncelikle cin biberleri bir güzel yıkayıp çekirdeklerini temizliyoruz. Ardından ince ince kıyıyoruz. Daha sonra kırmızı kapya biberini de aynı şekilde temizleyip kıyıyoruz ve derin bir kesede birleştiriyoruz. Daha sonra Domateslerin kabuklarını soyup olabileceği kadar ince kıyıyoruz. Dilerseniz biberleri ve domatesleri robotta çekebilirsiniz. Ardından Temizleyip yıkadığımız yarım demet maydanozu ve taze naneyi incecik doğrayıp biberlerin üzerine ekliyoruz. Ayrı bir kasenin içerisine üç diş sarımsağı ezip üzerine nar ekşisi, zeytinyağ, tuz, salça ve sirkeyi koyup karıştırıyoruz. Daha sonra hazırladığımız karışımı diğer doğradığımız sebzelere ekleyip bir güzel karıştırıyoruz. Hazırladığımız acı biberli mezeyi şık bir servis tabağına alıp sunuma hazır hale getiriyoruz.

Közlenmiş biberli acı meze tarifi için gerekli malzemeler.
  • 3 adet kırmızı kapya biberi,
  • 3 adet etli yeşil biber,
  • 1 adet domates,
  • 1 dal taze soğan,
  • 2 diş sarımsak,
  • Yarım demet maydanoz,
  • 1 tatlı kaşığı acı pul biber,
  • 2 adet cin biberi,
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağ,
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
Hazırlanışı: Öncelikle kırmızı kapya biberi ve etli yeşil biberi bir güzel yıkayıp ine ile birkaç delik açıyoruz. Ardından fırında 10 dakika közleyip kabuklarını soyuyoruz. Daha sonra minik minik doğradığımız közlenmiş biberleri derin bir kabın içerisine koyuyoruz. Daha sonra kabuğunu soyduğumuz domatesi de minik küpler halinde doğrayıp biberlere ekliyoruz. Daha sonra bir dal taze soğan ve yarım demet maydanozu incecik kıyıp kaseye ekliyoruz. Ardından acı cin biberlerini ve sarımsağı da hiç gözükmeyecek küçüklükte doğrayıp ekliyoruz. Daha sonra zeytin yağı, nar ekşisi, pul biber ve tuzu ekleyip mezeyi bir güzel karıştırıyoruz. Hazırladığımız acılı mezeyi servis tabağına alıp yemeklerimizin yanında servis yapıyoruz.
Son Güncelleme : 24.11.2018 11:48:04
Acılı Meze Tarifleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Acılı Meze Tarifleri Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Acılı Meze Tarifleri"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Patatesli Mezeler
Patatesli Mezeler
Patatesli mezeler; Birbirinden lezzetli mezeler yemek masalarının olmazsa olmazıdır. Her türlü sebze ve peynir çeşitleri ile birbirinden lezzetli mezeler hazırlayabiliriz. Bunların başında patatesle hazırlanan mezeler gelmektedir. Örneğin patatesli e...
Balık Mezeleri
Balık Mezeleri
Balık Mezeleri, Ülkemizde bulunan bölgelerde balık insanların severek tükettiği sağlıklı bir yiyecek türüdür. Balıkta bulunan omega 3 yağ oranı fazla olduğundan mutlaka balık yanında meze dışında helva yenilmesi uygun olacaktır. Balık mezeleri balık ...
Et Mezeleri
Et Mezeleri
Et mezeleri, meze, ana yemeklerin yanına, farklı şekillerde ve malzemeler kullanılarak hazırlanan soğuk ya da ılık tüketilen yemeklerdir. Sofraları renklendiren, zengin gösteren, değişik tatlara ve çeşitlere sahip olan mezeler, et dahil olmak üzere h...
Mantar Meze
Mantar Meze
Mantar Meze, mantar farklı şekillerde tüketilebilen bir bitkidir. Yemeği, sotesi, kızartması, fırında pişirilmesi gibi bir çok şekilde pişirilebilir. Mantar iyi bir lif kaynağıdır. Bağırsakları rahatlatan özelliği sayesinde tüm mutfaklarda sıklıkla p...
Girit Meze
Girit Meze
Girit meze, Girit'te yaşayan insanlar boğazına düşkün olduğu için yemek ve meze çeşitleri de zengindir. Lezzetli yemekleri yemeği ve yapmayı severler. Giritlilerin yemek kültürü bizimkinden çok farklıdır. Yemeklerin yapılış şekilleri de lezzetleri de...
Patlıcanlı Mezeler
Patlıcanlı Mezeler
Patlıcanlı mezeler, arasında en havalı duran tarif elbette ki şakşukadır. Şakşuka hem sıcak hem soğuk yenilebildiğinden akşam yemeklerinin yanı sıra çay saatlerinde de tercih edilebilir. Kolay ve çabuk hazırlanabilecekler mezeler arasında yer alan fa...
Yoğurtlu Salatalar Mezeler
Yoğurtlu Salatalar Mezeler
Yoğurtlu salatalar mezeler, Salata yemeklerin yanında vazgeçilmez alternatiftir. Salatanın çeşitlerini saymakla bitiremeyiz. Yoğurtlu salatalar da bir tür çeşididir. Yoğurt salatası aynı zaman da yoğurt mezesi olarak da bilinir. Ana maddesi yoğurt ol...
Ege Mezeleri
Ege Mezeleri
Ege mezeleri, yapımı oldukça kolaydır. Herkesin severek yediği çok güzel mezelerdir. Mezeler sofraların baştacıdır. Ege mezelerinin birçok çeşidi vardır. Kahvaltılık meze, yemeklik meze, acı meze, tatlı meze gibi birçok çeşidi vardır. Her çeşidi de ç...
Sarımsaklı Yoğurtlu Mezeler
Sarımsaklı Yoğurtlu Mezeler
Sarımsaklı Yoğurtlu Mezeler, Meze aslında altlık olarak bilinir, sofraların mide yumuşatıcı başlangıçları dır. Meze demek illaki karmaşık ve zor tarifler değildirler. Buna örnek, zeytinyağı bile tek başına meze sayılmaktadır. Mezenin en rağbet gördüğ...
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Süzme yoğurtlu mezeler, özellikle yaklaşan yaz aylarında oldukça sık tüketilen meze çeşitlerindendir. Sıcak kış günlerinin vazgeçilmez lezzetlerindendir süzme yoğurt ile yapılan mezeler. Hem hafif hem de oldukça lezzetli olan bu tarifler sıklıkla tük...
Soğuk Mezeler
Soğuk Mezeler
Soğuk mezeler: Mezeler içki sofralarında ayrı ayrı tabaklarda servis edilen sıcak ve soğuk yiyeceklerdir. İlk ana yemekten önce yada yemek arası alınan hafif yiyeceklerdir. Meze çeşitleri Akdeniz ve Ortadoğu Türk mutfağında çoklu olarak yerini alır....
Atom Meze
Atom Meze
Atom mezesi, özellikle acı severlerin vazgeçemediği pratik bir meze çeşididir. Süs biberlerle yapılan mezeyi her mevsim hazırlamak mümkündür, zira taze biberlerin yanı sıra kurutulmuş acı biberlerle de yapılabilir. Kurutulmuş biberler kırmızı rengi s...

 

Patatesli Mezeler
Balık Mezeleri
Et Mezeleri
Mantar Meze
Girit Meze
Patlıcanlı Mezeler
Yoğurtlu Salatalar Mezeler
Ege Mezeleri
Sarımsaklı Yoğurtlu Mezeler
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Soğuk Mezeler
Atom Meze
Rum Mezeleri
Kırmızı Biber Mezeleri
Meze Tarifleri
Kurutulmuş Domates Mezesi
Peynirli Mezeler
Yunan Mezeleri
Zeytinyağlı Mezeler
Değişik Meze Tarifleri
Mezeler Salatalar
Pratik Mezeler
Acılı Meze Tarifleri
Kabak Mezesi
Kolay Meze Tarifleri
Tavuklu Meze
Cevizli Meze
Köpoğlu Mezesi
Hatay Mezeleri
Pazı Mezesi
Popüler İçerik
Rum Mezeleri
Rum Mezeleri
Rum mezeleri, Rum mutfağı mezeleriyle oldukça meşhur mutfaklardan biridir. Rum mezeleri ülkemizde de birçok restoronda tercih edilerek ana yemeklerin ...
Kırmızı Biber Mezeleri
Kırmızı Biber Mezeleri
Kırmızı Biber Mezeleri; Kırmızı biber, lezzetinin güzel olduğu kadar, sağlık için faydaları ile de ön planda olan bir sebzedir. Doktorların sıklıkla t...
Meze Tarifleri
Meze Tarifleri
Meze tarifleri, meze, sofraları renklendirmek ve göz doldurmak için tercih edilen yiyeceklerdir. Neredeyse tüm dünyada aynı isimlerde sofralarda yer b...
Kurutulmuş Domates Mezesi
Kurutulmuş Domates Mezesi
Kurutulmuş domates mezesi, Meze yada salata sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanedir. Mezeler balık yanında oldukça çok sevilir ve tüketilir....
Peynirli Mezeler
Peynirli Mezeler
Peynirli mezeler: İnsanlar ilk zamanlardan beri süt ve süt ürünlerini tükete gelmişlerdir. Süt, protein değeri ve kalsiyum içeriği ile insan vücudu iç...
Yunan Mezeleri
Yunan Mezeleri
Yunan mezeleri, Türk mutfağı ile benzerlik taşıyan Yunan mezeleri zeytinyağı, sarımsak, yoğurt, acı kullanılarak yapılır. Yunan mezeleri olarak hazırl...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Patatesli Mezeler
Balık Mezeleri
Et Mezeleri
Mantar Meze
Girit Meze
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019