Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kuru Domates Mezesi

Kuru Domates Mezesi

Kuru Domates Mezesi, Ülkemizde yaz mevsiminde bolluğu yaşanan ve sağlık açısından da kaliteli olan domatesler yetişmektedir. Yaz mevsiminde yetişen ve sağlık açısında da kaliteli ürünleri kış mevsiminde de tüketmek isteyen hanımlar birçok sebzeyi kurutmaktadır. Böylece yaz mevsiminde elde edilen ürünleri kışın tüketmek için kurutmaktadır. Kurutulan sebzelerden biri de domatestir. Kuru domates çok lezzetli olmakla birlikte çok da sağlıklıdır. Kuru domatesten birçok çeşit yiyecek tüketmektedir. Bunlardan biri de kuru domatesten yapılmış mezedir. Kuru domates mezesi yemeklerin yanında ikram etmek için eşsiz bir lezzete sahiptir. Gönül rahatlığıyla misafirlerinize ikram edebileceğiniz kuru domates mezesinin yapılışı şu şekildedir;

Kuru Domates Mezesi İçinMalzemeleri

  • 11-13 adet orta boy kurutulmuş domates
  • Bir miktar kekik
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 6-7 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağından biraz fazla elma sirkesi
  • 1-1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 3-4 dal maydanoz (Süslemek için)

Kuru Domates Mezesi Nasıl Yapılır?


Kuru domates mezesi yapımı için derin bir tencerenin içerisine bir miktar su koyun. Daha sonra kaynaması için tencereyi ocağın üzerine koyun. Su kaynamaya başlayınca kurumuş domatesleri kaynayan suyun içerisine ilave edin. Daha sonra yaklaşık on dakika kadar domatesler yumuşayana kadar kaynatın. Domateslerin çok fazla yumuşamasına gerek yok. Kaynama süresince dikkat olmalısınız ve domateslerin yumuşaklığını sürekli kontrol etmeniz gerekir. Çünkü belli bir süre sonra domatesler çok yumuşayabilir. Kontroller sonucunda yumuşayan domatesleri ezmeden bir kevgir yardımıyla kaynayan suyun içerisinden çıkartın. Çıkarttığınız domatesleri altına havlu kâğıt serili tabağa alın. Tabağın altına kâğıt havlu koymanızın nedeni domateslerin kurumasını sağlamak için. Kâğıt havlu domateslerin kısa sürede suyunu çekmesini sağlayacaktır. Bu işlemden sonra suyunu çeken domatesleri kapaklı bir saklama kabına dizin. Dizerken de domateslerin ezilmemesine dikkat edin. Saklama kabına domatesleri dizdikten sonra üzerine tuz serpiştirin. Tuzu serpiştirdikten sonra domateslerin üstünden biraz zeytinyağı gezdirin. Zeytinyağının ardından karabiber ve istediğiniz herhangi bir baharatı ilave edin. Daha sonra saklama kabının kapağını kapatarak dinlenmesi için bırakın. Bu işlemi tamamladıktan sonra ayrı bir kabın içerisine sirkeyi koyun. Daha sonra dövülmüş sarımsakları ilave ederek karıştırın. Son olarak bir miktar tuz ve iki üç kaşık kadar zeytinyağı ilave ederek güzelce karıştırın. Elde ettiğiniz sosu domateslerin üzerine ilave edin. Sosu da ilave ettikten saklama kabının ağzını sıkıca kapatın. Servis yapacağınız zaman maydanoz ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 21.01.2024 17:03:06
Kuru Domates Mezesi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kuru Domates Mezesi Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Kuru Domates Mezesi"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Patatesli Mezeler
Patatesli Mezeler
Patatesli mezeler; Birbirinden lezzetli mezeler yemek masalarının olmazsa olmazıdır. Her türlü sebze ve peynir çeşitleri ile birbirinden lezzetli mezeler hazırlayabiliriz. Bunların başında patatesle hazırlanan mezeler gelmektedir. Örneğin patatesli e...
Balık Mezeleri
Balık Mezeleri
Balık Mezeleri, Ülkemizde bulunan bölgelerde balık insanların severek tükettiği sağlıklı bir yiyecek türüdür. Balıkta bulunan omega 3 yağ oranı fazla olduğundan mutlaka balık yanında meze dışında helva yenilmesi uygun olacaktır. Balık mezeleri balık ...
Et Mezeleri
Et Mezeleri
Et mezeleri, meze, ana yemeklerin yanına, farklı şekillerde ve malzemeler kullanılarak hazırlanan soğuk ya da ılık tüketilen yemeklerdir. Sofraları renklendiren, zengin gösteren, değişik tatlara ve çeşitlere sahip olan mezeler, et dahil olmak üzere h...
Mantar Meze
Mantar Meze
Mantar Meze, mantar farklı şekillerde tüketilebilen bir bitkidir. Yemeği, sotesi, kızartması, fırında pişirilmesi gibi birçok şekilde pişirilebilir. Mantar iyi bir lif kaynağıdır. Bağırsakları rahatlatan özelliği sayesinde tüm mutfaklarda sıklıkla pi...
Girit Meze
Girit Meze
Girit meze, Girit'te yaşayan insanlar boğazına düşkün olduğu için yemek ve meze çeşitleri de zengindir. Lezzetli yemekleri yemeği ve yapmayı severler. Giritlilerin yemek kültürü bizimkinden çok farklıdır. Yemeklerin yapılış şekilleri de lezzetleri de...
Patlıcanlı Mezeler
Patlıcanlı Mezeler
Patlıcanlı mezeler, arasında en havalı duran tarif elbette ki şakşukadır. Şakşuka hem sıcak hem soğuk yenilebildiğinden akşam yemeklerinin yanı sıra çay saatlerinde de tercih edilebilir. Kolay ve çabuk hazırlanabilecekler mezeler arasında yer alan fa...
Yoğurtlu Salatalar Mezeler
Yoğurtlu Salatalar Mezeler
Yoğurtlu salatalar mezeler, Salata yemeklerin yanında vazgeçilmez alternatiftir. Salatanın çeşitlerini saymakla bitiremeyiz. Yoğurtlu salatalar da bir tür çeşididir. Yoğurt salatası aynı zamanda yoğurt mezesi olarak da bilinir. Ana maddesi yoğurt ola...
Ege Mezeleri
Ege Mezeleri
Ege mezeleri, yapımı oldukça kolaydır. Herkesin severek yediği çok güzel mezelerdir. Mezeler sofraların baştacıdır. Ege mezelerinin birçok çeşidi vardır. Kahvaltılık meze, yemeklik meze, acı meze, tatlı meze gibi birçok çeşidi vardır. Her çeşidi de ç...
Sarımsaklı Yoğurtlu Mezeler
Sarımsaklı Yoğurtlu Mezeler
Sarımsaklı Yoğurtlu Mezeler, Meze aslında altlık olarak bilinir, sofraların mide yumuşatıcı başlangıçlarıdır. Meze demek illaki karmaşık ve zor tarifler değildirler. Buna örnek, zeytinyağı bile tek başına meze sayılmaktadır. Mezenin en rağbet gördüğü...
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Süzme yoğurtlu mezeler, özellikle yaklaşan yaz aylarında oldukça sık tüketilen meze çeşitlerindendir. Sıcak kış günlerinin vazgeçilmez lezzetlerindendir süzme yoğurt ile yapılan mezeler. Hem hafif hem de oldukça lezzetli olan bu tarifler sıklıkla tük...
Soğuk Mezeler
Soğuk Mezeler
Soğuk mezeler: Mezeler içki sofralarında ayrı ayrı tabaklarda servis edilen sıcak ve soğuk yiyeceklerdir. İlk ana yemekten önce ya da yemek arası alınan hafif yiyeceklerdir. Meze çeşitleri Akdeniz ve Ortadoğu Türk mutfağında çoklu olarak yerini alır....
Atom Meze
Atom Meze
Atom mezesi, özellikle acı severlerin vazgeçemediği pratik bir meze çeşididir. Süs biberlerle yapılan mezeyi her mevsim hazırlamak mümkündür, zira taze biberlerin yanı sıra kurutulmuş acı biberlerle de yapılabilir. Kurutulmuş biberler kırmızı rengi s...

 

Patatesli Mezeler
Balık Mezeleri
Et Mezeleri
Mantar Meze
Girit Meze
Patlıcanlı Mezeler
Yoğurtlu Salatalar Mezeler
Ege Mezeleri
Sarımsaklı Yoğurtlu Mezeler
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Soğuk Mezeler
Atom Meze
Rum Mezeleri
Kırmızı Biber Mezeleri
Meze Tarifleri
Kurutulmuş Domates Mezesi
Peynirli Mezeler
Yunan Mezeleri
Zeytinyağlı Mezeler
Değişik Meze Tarifleri
Mezeler Salatalar
Pratik Mezeler
Acılı Meze Tarifleri
Kabak Mezesi
Kolay Meze Tarifleri
Tavuklu Meze
Cevizli Meze
Köpoğlu Mezesi
Hatay Mezeleri
Pazı Mezesi
Popüler İçerik
Rum Mezeleri
Rum Mezeleri
Rum mezeleri, Rum mutfağı mezeleriyle oldukça meşhur mutfaklardan biridir. Rum mezeleri ülkemizde de birçok restoronda tercih edilerek ana yemeklerin ...
Kırmızı Biber Mezeleri
Kırmızı Biber Mezeleri
Kırmızı Biber Mezeleri; Kırmızı biber, lezzetinin güzel olduğu kadar, sağlık için faydaları ile de ön planda olan bir sebzedir. Doktorların sıklıkla t...
Meze Tarifleri
Meze Tarifleri
Meze tarifleri, meze, sofraları renklendirmek ve göz doldurmak için tercih edilen yiyeceklerdir. Neredeyse tüm dünyada aynı isimlerde sofralarda yer b...
Kurutulmuş Domates Mezesi
Kurutulmuş Domates Mezesi
Kurutulmuş domates mezesi, Meze yada salata sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanedir. Mezeler balık yanında oldukça çok sevilir ve tüketilir....
Peynirli Mezeler
Peynirli Mezeler
Peynirli mezeler: İnsanlar ilk zamanlardan beri süt ve süt ürünlerini tükete gelmişlerdir. Süt, protein değeri ve kalsiyum içeriği ile insan vücudu iç...
Yunan Mezeleri
Yunan Mezeleri
Yunan mezeleri, Türk mutfağı ile benzerlik taşıyan Yunan mezeleri zeytinyağı, sarımsak, yoğurt, acı kullanılarak yapılır. Yunan mezeleri olarak hazırl...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Patatesli Mezeler
Balık Mezeleri
Et Mezeleri
Mantar Meze
Girit Meze
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024