Süzme Yoğurtlu Mezeler

Süzme yoğurtlu mezeler, özellikle yaklaşan yaz aylarında oldukça sık tüketilen meze çeşitlerindendir. Sıcak kış günlerinin vazgeçilmez lezzetlerindendir süzme yoğurt ile yapılan mezeler. Hem hafif hem de oldukça lezzetli olan bu tarifler sıklıkla tüketilir. Yemeklerin yanına tüketildiği gibi bu mezeler ara öğünlerde de tüketilebilir. Yapımı hem pratik hem kolay olan bu tarifler oldukça da ekonomik olan tariflerdendir.
Şimdi birkaç meze tarifi verelim.

Kırmızı biberli süzme yoğurtlu meze yapımı için gerekli malzemeler

  • 1 kilo kırmızı biber
  • 1/2 kilogram süzme yoğurt
  • 1 Demet dereotu
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kırmızı biberli süzme yoğurtlu meze nasıl yapılır?


Çok sevilen meze çeşitlerinden biridir. Oldukça kolay ve ekonomik çok lezzetli bir meze tarifidir. Yapımı için ilk olarak bir kilo kırmızı biber bıçakla kesik atılarak fırın tepsisine dizilir ve 200 derecede 25 dakika kadar pişirilir. Ardından fırın kapağı açılmadan 15 dakika kadar dinlendirilir. Ardından fırından alınır ve kabukları soyularak doğranır. Doğranan biberler bir kaba alınır ve üzerine tuz serpilir. İyice karıştırılarak servis tabağına alınır. Süzme yoğurt bir kâsede hafif çırpılır kırmızı biberin üzerine dökülür. Ardından bir demet dereotu yıkanıp kurulanır ve incecik doğranır. Doğranan dereotu biberin üzerine serpilir. Ardından bir çay bardağı dövülmüş ceviz serpilir.
Son olarak da zeytinyağı serpilerek servise hazırlanır ve afiyetle yenir.

Süzme yoğurtlu köz patlıcan mezesi yapımı için gerekli malzemeler

  • 1/2 kilogram patlıcan
  • 250 gram süzme yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
Süzme yoğurtlu köz patlıcan mezesi nasıl yapılır?

Mezemizin yapımı için patlıcanlar şişe takılarak ekmek fırınlarına götürülür ve pişirtilir. Ekmek fırınlarında çok güzel közleniyor ya da siz evinizde közleyebilirsiniz. Közlenen patlıcanların kabuğu soyulur ve küçük küçük doğranır. Doğranan patlıcanlar bir kaba alınır tuzu atılır ve iyice karıştırılır. Ayrı bir kapta süzme yoğurt hafif çırpılarak patlıcanların üzerine alınır. Bu esnada isteğe bağlı olarak sarımsak ilavesi yapılabilir. Patlıcanlar ve yoğurt iyice karışınca servis tabağına alınır. Ardından iki yemek kaşığı tereyağı küçük bir tavaya alınır ve ocağa alınıp altı açılır. Yağ eriyince bir tatlı kaşığı kuru nane atılarak iyice kavrulur. Ardından ocaktan alınarak yoğurtlu mezemizin üzerine eklenerek servis edilir.

Afiyet olsun.

Süzme yoğurtlu kabak mezesi yapımı için gerekli malzemeler
  • 1 kilo kabak
  • 1 Demet samut
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
Süzme yoğurtlu kabak mezesi nasıl yapılır?

Kabak mezesi yemeklerin yanına çok yakışan meze çeşitlerindendir. Özellikle sıcak yaz günlerinde oldukça sık tercih edilir. Hafif ve lezzetli olmasının yanı sıra çok da ekonomik bir meze tarifidir. Kabak sebzesinin bol olduğu zamanlar olduğu için bir liraya bir hatta iki kilo alınabilir ve sıklıkla yapılır. Kabak mezesinin yapımı için ilk olarak kabaklar yıkanır. Rendenin büyük tarafı ile tüm kabaklar bir tencereye rendelenir. Üzerine dört beş yemek kaşığı zeytinyağı eklenir. Tencere ocağa alınır ve altı açılarak kısık ateş de kabaklar pişirilir. Tam suyunu salıp tekrar çekinceye kadar pişirilir. Ardından ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Kabak soğurken samut yıkanır ve ince bir şekilde doğranır. Yoğurt derin bir kapta çırpılır. Kabaklar soğuyunca onlarda yoğurdun içerisine alınır ve tuzu da atılıp karıştırılır. İçerisine doğranan samutlar eklenir ve karıştırılıp sunum tabağına alınır. Üzerine sövülmüş ceviz eklenerek servis edilir.

Afiyet olsun.
21.01.2024 04:01:08
Süzme Yoğurtlu Mezeler ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Süzme Yoğurtlu Mezeler Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Süzme Yoğurtlu Mezeler"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Patatesli Mezeler

Patatesli mezeler; Birbirinden lezzetli mezeler yemek masalarının olmazsa olmazıdır. Her türlü sebze ve peynir çeşitleri ile birbirinden lezzetli mezeler haz...
Devamını Oku

Balık Mezeleri

Balık Mezeleri, Ülkemizde bulunan bölgelerde balık insanların severek tükettiği sağlıklı bir yiyecek türüdür. Balıkta bulunan omega 3 yağ oranı fazla olduğun...
Devamını Oku

Et Mezeleri

Et mezeleri, meze, ana yemeklerin yanına, farklı şekillerde ve malzemeler kullanılarak hazırlanan soğuk ya da ılık tüketilen yemeklerdir. Sofraları renk...
Devamını Oku

Mantar Meze

Mantar Meze, mantar farklı şekillerde tüketilebilen bir bitkidir. Yemeği, sotesi, kızartması, fırında pişirilmesi gibi birçok şekilde pişirilebilir. Mantar i...
Devamını Oku

Girit Meze

Girit meze, Girit'te yaşayan insanlar boğazına düşkün olduğu için yemek ve meze çeşitleri de zengindir. Lezzetli yemekleri yemeği ve yapmayı severler. Giritl...
Devamını Oku

Patlıcanlı Mezeler

Patlıcanlı mezeler, arasında en havalı duran tarif elbette ki şakşukadır. Şakşuka hem sıcak hem soğuk yenilebildiğinden akşam yemeklerinin yanı sıra çay...
Devamını Oku

Yoğurtlu Salatalar Mezeler

Yoğurtlu salatalar mezeler, Salata yemeklerin yanında vazgeçilmez alternatiftir. Salatanın çeşitlerini saymakla bitiremeyiz. Yoğurtlu salatalar da bir tür çe...
Devamını Oku

Ege Mezeleri

Ege mezeleri, yapımı oldukça kolaydır. Herkesin severek yediği çok güzel mezelerdir. Mezeler sofraların baştacıdır. Ege mezelerinin birçok çeşidi vardır. Kah...
Devamını Oku

Sarımsaklı Yoğurtlu Mezeler

Sarımsaklı Yoğurtlu Mezeler, Meze aslında altlık olarak bilinir, sofraların mide yumuşatıcı başlangıçlarıdır. Meze demek illaki karmaşık ve zor tarifler...
Devamını Oku

Soğuk Mezeler

Soğuk mezeler: Mezeler içki sofralarında ayrı ayrı tabaklarda servis edilen sıcak ve soğuk yiyeceklerdir. İlk ana yemekten önce ya da yemek arası alınan hafi...
Devamını Oku

Atom Meze

Atom mezesi, özellikle acı severlerin vazgeçemediği pratik bir meze çeşididir. Süs biberlerle yapılan mezeyi her mevsim hazırlamak mümkündür, zira taze ...
Devamını Oku

Rum Mezeleri

Rum mezeleri, Rum mutfağı mezeleriyle oldukça meşhur mutfaklardan biridir. Rum mezeleri ülkemizde de birçok restoranda tercih edilerek ana yemeklerin yanında...
Devamını Oku

Kırmızı Biber Mezeleri

Kırmızı Biber Mezeleri; Kırmızı biber, lezzetinin güzel olduğu kadar, sağlık için faydaları ile de ön planda olan bir sebzedir. Doktorların sıklıkla tüketilm...
Devamını Oku

Meze Tarifleri

Meze tarifleri, meze, sofraları renklendirmek ve göz doldurmak için tercih edilen yiyeceklerdir. Neredeyse tüm dünyada aynı isimlerde sofralarda yer bul...
Devamını Oku

Kurutulmuş Domates Mezesi

Kurutulmuş domates mezesi, Meze ya da salata sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanedir. Mezeler balık yanında oldukça çok sevilir ve tüketilir. Her t...
Devamını Oku

Peynirli Mezeler

Peynirli mezeler: İnsanlar ilk zamanlardan beri süt ve süt ürünlerini tükete gelmişlerdir. Süt, protein değeri ve kalsiyum içeriği ile insan vücudu için vazg...
Devamını Oku

Yunan Mezeleri

Yunan mezeleri, Türk mutfağı ile benzerlik taşıyan Yunan mezeleri zeytinyağı, sarımsak, yoğurt, acı kullanılarak yapılır. Yunan mezeleri olarak hazırlan...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Mezeler

Zeytinyağlı Mezeler, Birçok çeşitte yapılan mezeler Doğu Akdeniz Bölgesin de ve özellikle de Türk mutfağında sıkça yer alan bir yiyecek grubudur. Mezeler ana...
Devamını Oku

Değişik Meze Tarifleri

Değişik Meze Tarifleri, mezeler yemeklerin yanında sunulan aperatiflerdir. Yemeklere oranla yapımı daha kolay ve zahmetsizdir. Her yörenin kendine özgü yemek...
Devamını Oku

Mezeler Salatalar

Mezeler salatalar, meze ve salata tarifleri sofraları süsleyen, zengin bir görüntü veren, doyurucu değil tadımlık yiyeceklerdir. Yüzlerce çeşit salata v...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Patatesli Mezeler
Balık Mezeleri
Et Mezeleri
Mantar Meze
Girit Meze
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024