Patatesli Mezeler

Patatesli mezeler; Birbirinden lezzetli mezeler yemek masalarının olmazsa olmazıdır. Her türlü sebze ve peynir çeşitleri ile birbirinden lezzetli mezeler hazırlayabiliriz. Bunların başında patatesle hazırlanan mezeler gelmektedir. Örneğin patatesli ezme patates püresi patatesli toplar hazırlayıp yemeklerimizin yanında meze olarak sunum yapabiliriz.
Üstelik patatesli mezeler hem doyurucu hem de besleyicidir. Yediden yetmişe herkesin de damak zevkine uygun patatesli mezeler hazırlamak için çok fazla arayışa girmenize gerek yok çünkü en lezzetli tarifleri sizlerle paylaşıyorum.

Patatesli kaşarlı meze için gerekli malzemeler

  • 5 adet orta boy patates,
  • 1 çay bardağı süt,
  • 2 yemek kaşığı tereyağı,
  • 200 gram kaşar peyniri,
  • 1 çay kaşığı tuz,

Nasıl Yapılır?


Öncelikle patatesleri yıkayıp derin bir tencereye koyup patateslerin üzerini kaplayacak şekilde su koyup haşlıyoruz. Haşlanan patateslerin kabuklarını soyup derin bir kâsenin içerisinde çatal ile eziyoruz patatesler sıcak iken içerisine kaşarı rendeliyoruz. Daha sonra süt ve tereyağını ekleyip karıştırıcı ile iyice püre haline getiriyoruz. Daha sonra tuzunu atıp hazırladığımız mezeyi şık bir servis tabağına üzeri dümdüz olacak şekilde koyuyoruz. Dilersek sıcak olarak servis yapabileceğimiz gibi buzdolabında iki saat soğutup üzerine maydanoz serperek de servis yapabiliriz.

Dereotlu patates mezesi için gereken malzemeler

  • 3 adet patates,
  • 1 tutam dereotu,
  • 2 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
Üzerine
  • 2 yemek kaşığı mayonez,
  • 4 yemek kaşığı yoğurt,
  • 1 diş sarımsak,

Nasıl Yapılır?


Öncelikle patatesleri bir güzel yıkayıp kabuklarını soyuyoruz diğer mezelerin aksine haşlayarak değil pişirerek hazırlayacağız.
Soyduğumuz patatesleri iri küpler halinde doğrayıp 2,5 su bardağı su ile pişiriyoruz. Suyunu iyice çekip pişen patateslerin içerisine tereyağını ekleyip soğumaya bırakıyoruz. Patatesler soğuduktan sonra yıkayıp ince ince kıydığımız dereotunu, tuzu ve karabiberi ekleyip hepsini bir çatalla eziyoruz. Daha sonra ceviz büyüklüğünde misketler hazırlayıp servis tabağına diziyoruz. Hazırladığımız dereotlu patatesli mezenin üzeri için ayrı bir kesede yoğurt, mayonez ve ezdiğimiz bir adet sarımsağı karıştırın mezenin üzerine gezdiriyoruz. Dilerseniz üzerine nane veya pul biber serpebilirsiniz.

Mor lahanalı patates mezesi için gerekli malzemeler
  • 4 adet iri boy patates,
  • 1 demet maydanoz,
  • 1 tutam taze nane,
  • İsteğe göre tuz,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 cay bardağı su,
Üzeri için
  • 1 adet küçük boy mor lahana,
  • 5 yemek kaşığı yoğurt veya 3 yemek kaşığı süzme yoğurt,
  • 3 yemek kaşığı mayonez,
  • 1 tatlı kaşığı tahin,
  • 1 diş sarımsak,
  • İsteğe göre tuz,

Nasıl Yapılır?


Öncelikle patateslerin kabuklarını soyup rendeliyoruz. Rendelediğimiz patateslerin içerisine Yıkayıp temizlediğimiz ve ince ince kıydığımız taze nane ve maydanozu ekliyoruz. Ardından zeytinyağı, karabiber ve tuzu ekleyip iyice karıştırıyoruz. Daha sonra hazırladığımız patatesi küçük boy bir borcam tepsiye koyup üzerine iyice bastırıyoruz. Daha sonra bir bardak suyu koyup üzerini folyo ile kapatıyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında üstü kapalı olarak 15 dakika pişiriyoruz. Patates pişerken biz üzerini hazırlıyoruz. Bir adet mor lahanayı yıkayıp rendenin iri tarafı ile rendeliyoruz. Daha sonra yoğurt, mayonez, tahin, tuz ve incecik kıydığımız sarımsağı ekleyip karıştırıyoruz. Ardından pişen patatesi fırından çıkartıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan patatesin üzerine hazırladığımız mor lahana karışımını seriyoruz. Buzdolabında yarım saat bekletip dilimleyerek servis yapabiliriz. Deneyeceğinizi umarak afiyet olsun.
20.01.2024 05:31:23
Patatesli Mezeler ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Patatesli Mezeler Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Patatesli Mezeler"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Balık Mezeleri

Balık Mezeleri, Ülkemizde bulunan bölgelerde balık insanların severek tükettiği sağlıklı bir yiyecek türüdür. Balıkta bulunan omega 3 yağ oranı fazla olduğun...
Devamını Oku

Et Mezeleri

Et mezeleri, meze, ana yemeklerin yanına, farklı şekillerde ve malzemeler kullanılarak hazırlanan soğuk ya da ılık tüketilen yemeklerdir. Sofraları renk...
Devamını Oku

Mantar Meze

Mantar Meze, mantar farklı şekillerde tüketilebilen bir bitkidir. Yemeği, sotesi, kızartması, fırında pişirilmesi gibi birçok şekilde pişirilebilir. Mantar i...
Devamını Oku

Girit Meze

Girit meze, Girit'te yaşayan insanlar boğazına düşkün olduğu için yemek ve meze çeşitleri de zengindir. Lezzetli yemekleri yemeği ve yapmayı severler. Giritl...
Devamını Oku

Patlıcanlı Mezeler

Patlıcanlı mezeler, arasında en havalı duran tarif elbette ki şakşukadır. Şakşuka hem sıcak hem soğuk yenilebildiğinden akşam yemeklerinin yanı sıra çay...
Devamını Oku

Yoğurtlu Salatalar Mezeler

Yoğurtlu salatalar mezeler, Salata yemeklerin yanında vazgeçilmez alternatiftir. Salatanın çeşitlerini saymakla bitiremeyiz. Yoğurtlu salatalar da bir tür çe...
Devamını Oku

Ege Mezeleri

Ege mezeleri, yapımı oldukça kolaydır. Herkesin severek yediği çok güzel mezelerdir. Mezeler sofraların baştacıdır. Ege mezelerinin birçok çeşidi vardır. Kah...
Devamını Oku

Sarımsaklı Yoğurtlu Mezeler

Sarımsaklı Yoğurtlu Mezeler, Meze aslında altlık olarak bilinir, sofraların mide yumuşatıcı başlangıçlarıdır. Meze demek illaki karmaşık ve zor tarifler...
Devamını Oku

Süzme Yoğurtlu Mezeler

Süzme yoğurtlu mezeler, özellikle yaklaşan yaz aylarında oldukça sık tüketilen meze çeşitlerindendir. Sıcak kış günlerinin vazgeçilmez lezzetlerindendir süzm...
Devamını Oku

Soğuk Mezeler

Soğuk mezeler: Mezeler içki sofralarında ayrı ayrı tabaklarda servis edilen sıcak ve soğuk yiyeceklerdir. İlk ana yemekten önce ya da yemek arası alınan hafi...
Devamını Oku

Atom Meze

Atom mezesi, özellikle acı severlerin vazgeçemediği pratik bir meze çeşididir. Süs biberlerle yapılan mezeyi her mevsim hazırlamak mümkündür, zira taze ...
Devamını Oku

Rum Mezeleri

Rum mezeleri, Rum mutfağı mezeleriyle oldukça meşhur mutfaklardan biridir. Rum mezeleri ülkemizde de birçok restoranda tercih edilerek ana yemeklerin yanında...
Devamını Oku

Kırmızı Biber Mezeleri

Kırmızı Biber Mezeleri; Kırmızı biber, lezzetinin güzel olduğu kadar, sağlık için faydaları ile de ön planda olan bir sebzedir. Doktorların sıklıkla tüketilm...
Devamını Oku

Meze Tarifleri

Meze tarifleri, meze, sofraları renklendirmek ve göz doldurmak için tercih edilen yiyeceklerdir. Neredeyse tüm dünyada aynı isimlerde sofralarda yer bul...
Devamını Oku

Kurutulmuş Domates Mezesi

Kurutulmuş domates mezesi, Meze ya da salata sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanedir. Mezeler balık yanında oldukça çok sevilir ve tüketilir. Her t...
Devamını Oku

Peynirli Mezeler

Peynirli mezeler: İnsanlar ilk zamanlardan beri süt ve süt ürünlerini tükete gelmişlerdir. Süt, protein değeri ve kalsiyum içeriği ile insan vücudu için vazg...
Devamını Oku

Yunan Mezeleri

Yunan mezeleri, Türk mutfağı ile benzerlik taşıyan Yunan mezeleri zeytinyağı, sarımsak, yoğurt, acı kullanılarak yapılır. Yunan mezeleri olarak hazırlan...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Mezeler

Zeytinyağlı Mezeler, Birçok çeşitte yapılan mezeler Doğu Akdeniz Bölgesin de ve özellikle de Türk mutfağında sıkça yer alan bir yiyecek grubudur. Mezeler ana...
Devamını Oku

Değişik Meze Tarifleri

Değişik Meze Tarifleri, mezeler yemeklerin yanında sunulan aperatiflerdir. Yemeklere oranla yapımı daha kolay ve zahmetsizdir. Her yörenin kendine özgü yemek...
Devamını Oku

Mezeler Salatalar

Mezeler salatalar, meze ve salata tarifleri sofraları süsleyen, zengin bir görüntü veren, doyurucu değil tadımlık yiyeceklerdir. Yüzlerce çeşit salata v...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Patatesli Mezeler
Balık Mezeleri
Et Mezeleri
Mantar Meze
Girit Meze
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024