Oktay Usta Meze Tarifleri

Oktay Usta meze tarifleri, dünya genelinde ordövr ismi olarak tanımlanan meze, özellikle Orta Doğu ve Türk mutfağında yaygın şekilde yapılmaktadır. Bir tür soğuk yemek olan meze tarifleri ana yemeklerin yanında yardımcı ya da aperatif olarak kullanılır. Yüzlerce çeşit meze tarifi sofraları zenginleştirmek amacıyla yapılır, doyurucu özellik taşımaz.
Oktay Usta meze tarifleri de sofraları süslemek, sofraları keyifli hale getirmek ya da göz doldurmak amacıyla yapılabilir.

Oktay Usta meze tarifleri


Oktay Usta İtalyan mezesi için gerekli malzemeler

  • 3 tane orta boy domates
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 3 tane orta boy patates
  • 3 tane orta boy havuç
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar
  • 6 tane dilim salam
  • 5-6 tane ufak doğranmış kornişon turşu
  • 1 su bardağı mayonez
  • Yarım bağ ince kıyılmış maydanoz
  • Tuz

Oktay Usta İtalyan mezesi nasıl yapılır?


Patatesler yıkanarak basınçlı tencereye alınır ve üzerini geçecek şekilde su eklenip ocağa alınır. 20 dakika kadar haşlandıktan sonra ocaktan alınıp, soğumaya bırakılır. İlk sıcaklığını atan patateslerin kabukları soyulup, çukur bir kabın içine alınır ve çatal yardımıyla ezilir. Üzerine haşlanmış bezelye eklenir. Havuç kazındıktan sonra ufak bir tencereye alınıp üzerini geçecek kadar su eklenir ve 10-15 dakika haşlanır. Haşlanan havuç küp şeklinde doğranarak ezilen patateslerin üzerine eklenir.
Peynir ve salam uygun şekilde doğranarak malzemelere eklenir. Yoğurt ve mayonez uygun bir kapta homojen şekilde karıştırılır. Üzerine yeterince tuz eklenir. Karışım hazırlanan malzemelerin üzerine ilave edilir. Son olarak kornişon turşu küp-küp doğranıp malzemelere eklenip karıştırılır. Kabın ağzı kapatılarak buzdolabına alınır ve yarım saat dinlendirilir. Buzdolabında yarım saat dinlenen meze servise sunulabilir.

Afiyet olsun.

Oktay Usta deniz börülcesi mezesi için gerekli malzemeler
  • 1 demet deniz börülcesi
  • Bir kahve fincanı sıvıyağ
  • Yarım limon suyu
  • Tuz
  • 3 diş sarımsak
Oktay Usta deniz börülcesi mezesi nasıl yapılır?

Deniz börülcesinin kılçıklarının temizlenmesi için iyice haşlanır. Haşlanan börülceler süzgece alınarak soğuk suya tutulur. Börülcenin kılçıkları soğuduktan sonra tek tek temizlenir. Temizlenen börülceler uygun bir kabın içine alınır. Üzerine sıvıyağ, iyice dövülmüş sarımsak, limon suyu, tuz eklenerek harmanlanır. Harmanlanan meze ağı kapatılarak buzdolabına alınır. Yaklaşık 30-45 dakika dinlendirildikten sonra servis yapılabilir.

Afiyet olsun.

Oktay Usta kırmızı biber sarması mezesi için gerekli malzemeler
  • 7 tane kırmızı biber
  • 1 tane orta büyüklükte haşlanmış patates
  • 1 kâse beyaz peynir
  • Karabiber, kırmızı pul biber, tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 4-5 dal taze soğan
Oktay Usta kırmızı biber sarması mezesi nasıl yapılır?

Kırmızı biberler fırın kabına alınarak közlenir. Közlenen biberler ortadan ikiye kesilerek çekirdeklerinden arındırılır. Haşlanan patates çatalla iyice ezilir. Ezilen patatesin üzerine beyaz peynir ezilerek eklenir. Tekrar üzerine sıvıyağ, tuz, karabiber ve kırmızı pul biber eklenir. Homojen bir şekilde karıştırılır. Yeşil soğan bir kabın içine alınarak üzerine kaynar su eklenip, bir süre bekletilir. Çekirdeklerinden arındırılmış biberler tezgâha serilir ve hazırlanan harçtan geniş kısmına koyularak rulo şeklinde sarılır. Yeşil soğanlar sıcak sudan alınarak her bir dalıyla sarılan biberler hediye paketi gibi bağlanır. Tüm biberler aynı şekilde hazırlanarak servis tabağına dizilir. Oktay Usta kırmızı biber sarması mezesi servis için hazır afiyet olsun.
20.01.2024 06:26:49
Oktay Usta Meze Tarifleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Oktay Usta Meze Tarifleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Oktay Usta Meze Tarifleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Patatesli Mezeler

Patatesli mezeler; Birbirinden lezzetli mezeler yemek masalarının olmazsa olmazıdır. Her türlü sebze ve peynir çeşitleri ile birbirinden lezzetli mezeler haz...
Devamını Oku

Balık Mezeleri

Balık Mezeleri, Ülkemizde bulunan bölgelerde balık insanların severek tükettiği sağlıklı bir yiyecek türüdür. Balıkta bulunan omega 3 yağ oranı fazla olduğun...
Devamını Oku

Et Mezeleri

Et mezeleri, meze, ana yemeklerin yanına, farklı şekillerde ve malzemeler kullanılarak hazırlanan soğuk ya da ılık tüketilen yemeklerdir. Sofraları renk...
Devamını Oku

Mantar Meze

Mantar Meze, mantar farklı şekillerde tüketilebilen bir bitkidir. Yemeği, sotesi, kızartması, fırında pişirilmesi gibi birçok şekilde pişirilebilir. Mantar i...
Devamını Oku

Girit Meze

Girit meze, Girit'te yaşayan insanlar boğazına düşkün olduğu için yemek ve meze çeşitleri de zengindir. Lezzetli yemekleri yemeği ve yapmayı severler. Giritl...
Devamını Oku

Patlıcanlı Mezeler

Patlıcanlı mezeler, arasında en havalı duran tarif elbette ki şakşukadır. Şakşuka hem sıcak hem soğuk yenilebildiğinden akşam yemeklerinin yanı sıra çay...
Devamını Oku

Yoğurtlu Salatalar Mezeler

Yoğurtlu salatalar mezeler, Salata yemeklerin yanında vazgeçilmez alternatiftir. Salatanın çeşitlerini saymakla bitiremeyiz. Yoğurtlu salatalar da bir tür çe...
Devamını Oku

Ege Mezeleri

Ege mezeleri, yapımı oldukça kolaydır. Herkesin severek yediği çok güzel mezelerdir. Mezeler sofraların baştacıdır. Ege mezelerinin birçok çeşidi vardır. Kah...
Devamını Oku

Sarımsaklı Yoğurtlu Mezeler

Sarımsaklı Yoğurtlu Mezeler, Meze aslında altlık olarak bilinir, sofraların mide yumuşatıcı başlangıçlarıdır. Meze demek illaki karmaşık ve zor tarifler...
Devamını Oku

Süzme Yoğurtlu Mezeler

Süzme yoğurtlu mezeler, özellikle yaklaşan yaz aylarında oldukça sık tüketilen meze çeşitlerindendir. Sıcak kış günlerinin vazgeçilmez lezzetlerindendir süzm...
Devamını Oku

Soğuk Mezeler

Soğuk mezeler: Mezeler içki sofralarında ayrı ayrı tabaklarda servis edilen sıcak ve soğuk yiyeceklerdir. İlk ana yemekten önce ya da yemek arası alınan hafi...
Devamını Oku

Atom Meze

Atom mezesi, özellikle acı severlerin vazgeçemediği pratik bir meze çeşididir. Süs biberlerle yapılan mezeyi her mevsim hazırlamak mümkündür, zira taze ...
Devamını Oku

Rum Mezeleri

Rum mezeleri, Rum mutfağı mezeleriyle oldukça meşhur mutfaklardan biridir. Rum mezeleri ülkemizde de birçok restoranda tercih edilerek ana yemeklerin yanında...
Devamını Oku

Kırmızı Biber Mezeleri

Kırmızı Biber Mezeleri; Kırmızı biber, lezzetinin güzel olduğu kadar, sağlık için faydaları ile de ön planda olan bir sebzedir. Doktorların sıklıkla tüketilm...
Devamını Oku

Meze Tarifleri

Meze tarifleri, meze, sofraları renklendirmek ve göz doldurmak için tercih edilen yiyeceklerdir. Neredeyse tüm dünyada aynı isimlerde sofralarda yer bul...
Devamını Oku

Kurutulmuş Domates Mezesi

Kurutulmuş domates mezesi, Meze ya da salata sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanedir. Mezeler balık yanında oldukça çok sevilir ve tüketilir. Her t...
Devamını Oku

Peynirli Mezeler

Peynirli mezeler: İnsanlar ilk zamanlardan beri süt ve süt ürünlerini tükete gelmişlerdir. Süt, protein değeri ve kalsiyum içeriği ile insan vücudu için vazg...
Devamını Oku

Yunan Mezeleri

Yunan mezeleri, Türk mutfağı ile benzerlik taşıyan Yunan mezeleri zeytinyağı, sarımsak, yoğurt, acı kullanılarak yapılır. Yunan mezeleri olarak hazırlan...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Mezeler

Zeytinyağlı Mezeler, Birçok çeşitte yapılan mezeler Doğu Akdeniz Bölgesin de ve özellikle de Türk mutfağında sıkça yer alan bir yiyecek grubudur. Mezeler ana...
Devamını Oku

Değişik Meze Tarifleri

Değişik Meze Tarifleri, mezeler yemeklerin yanında sunulan aperatiflerdir. Yemeklere oranla yapımı daha kolay ve zahmetsizdir. Her yörenin kendine özgü yemek...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Patatesli Mezeler
Balık Mezeleri
Et Mezeleri
Mantar Meze
Girit Meze
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024