Kurutulmuş domates mezesi, Meze ya da salata sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanedir. Mezeler balık yanında oldukça çok sevilir ve tüketilir. Her türlü meze Türk mutfağında fazlaca vardır. Meze özellikle ege tarafında sofralarda fazlaca bulunur. Tabi tek egede değil tüm yurdun sofralarında mevcuttur. Bugün sizlere biraz farklı bir meze tarifi vereceğim.
Genelde kuru domates çok tüketilmez ancak tadına bir bakan bir daha vazgeçemez. Sizlere kuru domates ile yapılan bir meze tarifi vereceğim. Şimdiden kolay gelsin.
- 1 kâse kadar kuru domates
- 1.5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı kaynamış sıcak su
- Arzu ederseniz ceviz
Kurutulmuş Domates Mezesi Nasıl Yapılır?
Kuru domates mezesi için ilk olarak kurumuş olan domatesleri bir bardak sıcak su içerisinde 15-20 dakika kadar bekletin. Kuru halinde olan domatesler yumuşayınca sıcak sudan çıkarın. Daha sonra domatesleri eğer çok büyük ise biraz doğrayıp küçültün. Bir servis tabağına ya da salata kasesine domatesleri alın. Domateslerin üzerine sarımsakları rendeleyin ya da çok küçük olacak şekilde doğrayın. Daha sonra zeytinyağı ve tuzunu ekleyin. En son olarak ise isterseniz ceviz ile süsleyip ister akşam yemeklerinin yanında isterseniz sabah kahvaltılarında rahatlıkla yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun.