Kolay Meze Tarifleri

Kolay Meze Tarifleri, Doğu Akdeniz bölgesinde ve özellikle de Türk mutfağında oldukça fazla yer alan bir yiyecek grubu olan mezeler, çoğunlukla soğuk olarak servis edilir. Günümüzde mezeler ana yemekten önce aperatif olarak ve çilingir sofralarında vazgeçilmez bir seçim olmuştur. Oldukça değişik türlerde yapılabilen mezeler, peynir, yoğurt, salam gibi basit ve pratik bir şekilde yapılacağı gibi birçok sebzeden veya deniz ürünlerinden de hazırlanabilen mezelerin oldukça çok çeşidi bulunmaktadır.
Mezeler karın doyurmaktan çok keyifli olarak tüketilen yiyeceklerdir.

Yıllar içerisinde damak tatlarının değiştiği ve geliştiği gibi mezelerde bu çeşitlilikten etkilenip oldukça çok çeşide sahip olmuştur Eskiden mezeler soğuk ve sıcak olarak ayrı tabaklarda servis edilirdi. Fakat bu durumun sofra düzeni olumsuz etkilemesinden dolayı aynı tabaklarda lezzet ve renk uyumuna özen gösterilerek sunulmaya başlanmıştır. Yemeklerden önce ya da sonra tüketilebilen, iştah açıcı hafif yemek olarak bilinen mezeler, soğuk olanları ordövr tabağı olarak kişiye özel koyulur. Sıcak mezeler ise börek ve köfteler de olduğu gibi tabağın içine kişiye koyularak servis edilir. Bu muhteşem iştah kabartıcı mezelerin kolay ve pratik yapılanları sizlerin bilgisine sundum. Sizlerle paylaştığım çeşitli ve kolay meze tarifleri ile davet ve misafir yemeklerinde oldukça şık sofralar kurarak lezzetli ikramlarda bulunabilirsiniz.

Kabak tarator mezesi malzemeler

  • 2 tane kabak
  • 2-3 dal taze nane
  • 1 kâse yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Nasıl Yapılır?

Öncelikle kabakları güzelce yıkadıktan sonra kabuklarını soyun ve ince ince doğradıktan sonra bir tencerenin içerisinde su ile yaklaşık 10 dakika kadar haşlanmaya bırakın.
Kabaklar haşlanırken bir tarafta sarımsakları soyduktan sonra rendeleyip neneyi de ince ince doğrayarak hazır edin. Haşlanan kabaklarınızın suyunu süzgeç yardımı ile süzdükten sonra soğumaya bırakın. Kabaklar soğuduktan sonra üzerine yoğurt sarımsak tuz ve doğradığınız naneleri ekleyerek güzelce karıştırın. Bu muhteşem mezeyi, dolmaların yanında ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Babagannuş mezesi malzemeler

  • 3 tane patlıcan
  • 3 tane yeşil biber
  • 3 tane domates
  • 1 çorba kasesi süzme yoğurt
  • 1 demet dereotu
  • 3 dış sarımsak
  • 2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Yapımı

İlk olarak patlıcanları ve biberlerin yıkadıktan sonra ocağın üzerinde közleyin ve soğumaya bırakın. Bu arada domatesleri küp-küp doğrayın ve sarımsakların kabuklarını soyarak bir çorba kasesi süzme yoğurdun içerisine rendeleyip karıştırın. Dereotlarını da iyice yıkayıp doğradıktan sonra küçük bir tavanın içerisine 2 yemek kaşığı Ayçiçek yağını ilave edin ve tavanın içerisinde pul biberi de ekleyip kavurun. Daha sonra soğuyan patlıcan ve biberlerin kabuklarını soyarak istediğiniz büyüklükte dilimleyin. Ardından geniş bir kabın içerisine limon suyu, közleyip doğradığınız patlıcan ve biberleri, domatesleri, sarımsaklı süzme yoğurt karışımını, tuz ve dereotunu da ilave ettikten sonra iyice karıştırın ve karışımı servis edeceğiniz tabağa aldıktan sonra üzerine kavurduğunuz pul biberli yağı gezdirerek dökün. Mezeniz hazır.

Afiyet olsun.

Muhammara mezesi malzemeler
  • 1 su bardağı kurutulmuş robotta çekilmiş ekmek içi
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Nasıl Yapılır?

Yapılışı oldukça kolay olan bu mezeyi yapmak için bütün malzemeleri derin bir kabın içerisinde karıştırmanız yeterli. Bu meze çeşidini et yemeklerinin yanında kahvaltılarda ve davetlerde tercih ederek sofranızı renklendirebilirsiniz. Afiyetle yemeğiniz dileği ile.

20.01.2024 10:10:21
Kolay Meze Tarifleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kolay Meze Tarifleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kolay Meze Tarifleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Patatesli Mezeler

Patatesli mezeler; Birbirinden lezzetli mezeler yemek masalarının olmazsa olmazıdır. Her türlü sebze ve peynir çeşitleri ile birbirinden lezzetli mezeler haz...
Devamını Oku

Balık Mezeleri

Balık Mezeleri, Ülkemizde bulunan bölgelerde balık insanların severek tükettiği sağlıklı bir yiyecek türüdür. Balıkta bulunan omega 3 yağ oranı fazla olduğun...
Devamını Oku

Et Mezeleri

Et mezeleri, meze, ana yemeklerin yanına, farklı şekillerde ve malzemeler kullanılarak hazırlanan soğuk ya da ılık tüketilen yemeklerdir. Sofraları renk...
Devamını Oku

Mantar Meze

Mantar Meze, mantar farklı şekillerde tüketilebilen bir bitkidir. Yemeği, sotesi, kızartması, fırında pişirilmesi gibi birçok şekilde pişirilebilir. Mantar i...
Devamını Oku

Girit Meze

Girit meze, Girit'te yaşayan insanlar boğazına düşkün olduğu için yemek ve meze çeşitleri de zengindir. Lezzetli yemekleri yemeği ve yapmayı severler. Giritl...
Devamını Oku

Patlıcanlı Mezeler

Patlıcanlı mezeler, arasında en havalı duran tarif elbette ki şakşukadır. Şakşuka hem sıcak hem soğuk yenilebildiğinden akşam yemeklerinin yanı sıra çay...
Devamını Oku

Yoğurtlu Salatalar Mezeler

Yoğurtlu salatalar mezeler, Salata yemeklerin yanında vazgeçilmez alternatiftir. Salatanın çeşitlerini saymakla bitiremeyiz. Yoğurtlu salatalar da bir tür çe...
Devamını Oku

Ege Mezeleri

Ege mezeleri, yapımı oldukça kolaydır. Herkesin severek yediği çok güzel mezelerdir. Mezeler sofraların baştacıdır. Ege mezelerinin birçok çeşidi vardır. Kah...
Devamını Oku

Sarımsaklı Yoğurtlu Mezeler

Sarımsaklı Yoğurtlu Mezeler, Meze aslında altlık olarak bilinir, sofraların mide yumuşatıcı başlangıçlarıdır. Meze demek illaki karmaşık ve zor tarifler...
Devamını Oku

Süzme Yoğurtlu Mezeler

Süzme yoğurtlu mezeler, özellikle yaklaşan yaz aylarında oldukça sık tüketilen meze çeşitlerindendir. Sıcak kış günlerinin vazgeçilmez lezzetlerindendir süzm...
Devamını Oku

Soğuk Mezeler

Soğuk mezeler: Mezeler içki sofralarında ayrı ayrı tabaklarda servis edilen sıcak ve soğuk yiyeceklerdir. İlk ana yemekten önce ya da yemek arası alınan hafi...
Devamını Oku

Atom Meze

Atom mezesi, özellikle acı severlerin vazgeçemediği pratik bir meze çeşididir. Süs biberlerle yapılan mezeyi her mevsim hazırlamak mümkündür, zira taze ...
Devamını Oku

Rum Mezeleri

Rum mezeleri, Rum mutfağı mezeleriyle oldukça meşhur mutfaklardan biridir. Rum mezeleri ülkemizde de birçok restoranda tercih edilerek ana yemeklerin yanında...
Devamını Oku

Kırmızı Biber Mezeleri

Kırmızı Biber Mezeleri; Kırmızı biber, lezzetinin güzel olduğu kadar, sağlık için faydaları ile de ön planda olan bir sebzedir. Doktorların sıklıkla tüketilm...
Devamını Oku

Meze Tarifleri

Meze tarifleri, meze, sofraları renklendirmek ve göz doldurmak için tercih edilen yiyeceklerdir. Neredeyse tüm dünyada aynı isimlerde sofralarda yer bul...
Devamını Oku

Kurutulmuş Domates Mezesi

Kurutulmuş domates mezesi, Meze ya da salata sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanedir. Mezeler balık yanında oldukça çok sevilir ve tüketilir. Her t...
Devamını Oku

Peynirli Mezeler

Peynirli mezeler: İnsanlar ilk zamanlardan beri süt ve süt ürünlerini tükete gelmişlerdir. Süt, protein değeri ve kalsiyum içeriği ile insan vücudu için vazg...
Devamını Oku

Yunan Mezeleri

Yunan mezeleri, Türk mutfağı ile benzerlik taşıyan Yunan mezeleri zeytinyağı, sarımsak, yoğurt, acı kullanılarak yapılır. Yunan mezeleri olarak hazırlan...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Mezeler

Zeytinyağlı Mezeler, Birçok çeşitte yapılan mezeler Doğu Akdeniz Bölgesin de ve özellikle de Türk mutfağında sıkça yer alan bir yiyecek grubudur. Mezeler ana...
Devamını Oku

Değişik Meze Tarifleri

Değişik Meze Tarifleri, mezeler yemeklerin yanında sunulan aperatiflerdir. Yemeklere oranla yapımı daha kolay ve zahmetsizdir. Her yörenin kendine özgü yemek...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Patatesli Mezeler
Balık Mezeleri
Et Mezeleri
Mantar Meze
Girit Meze
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024