Balık Mezeleri

Balık Mezeleri, Ülkemizde bulunan bölgelerde balık insanların severek tükettiği sağlıklı bir yiyecek türüdür. Balıkta bulunan omega 3 yağ oranı fazla olduğundan mutlaka balık yanında meze dışında helva yenilmesi uygun olacaktır. Balık mezeleri balık ile yenilmesi için mezelerdir. Hazırlanan bu mezeler öncelikle yenen balık ile uyumlu olması önemlidir.
Balığın olmaz ise olmazlarındandır. Toplum olarak balığı seven bir kültüre sahibiz ama balığın daha da lezzetli ve hoş olması için çok çeşitli meze türleri bulunmaktadır. Balık yanında meze tüketilmesi geçmişten günümüze kadar gelen ve herkes tarafından kabul gören alışkanlıktır.

Bu mezeler arasında öne çıkanlar salata türleri başta olmak üzere patlıcan, kırmızı biber, deniz börülcesi, haydari ve ezme düşünülen ve balık yanında tüketilen meze çeşitleridir. Fakat balık yanında olmazsa olmazlardan roka turşu, mısır ekmeği, yeşillik ve çoban salatasıdır. Balık ziyafetinde sonra üzerine düşünülecek en güzel şey tatlıdır. Tatlı olarak da tavsiye edilecekler arasında önde gelen burma kadayıf ya da şöbiyet önerilir. Şimdi balık ile güzel olan meze çeşitlerinden bahsedelim. Balık mezesi kültürü Ülkemizde özellikle Doğu Akdeniz ve ülkemiz mutfağında var olan ve genellikle soğuk servis edilen bir yiyecek gurubudur. Bu mezelerin özelliği karın doyurmak olmadığı balığın yanında lezzetli ve keyifli bir eğlencelik özelliğindedir. Yenilecek balık keyfini daha da artıracak olan masalarda bulunan meze çeşitleridir.

Balık Meze Çeşitleri


Patlıcan salatası mezesi, Kırmızı biber salatası mezesi, Taze fasulye salatası mezesi, Karides mezesi, Deniz börülcesi mezesi, Babagannuş mezesi, Ezme mezesi, Tarama mezesi, Kabak çiçeği dolması mezesi, Fava mezesi, Kalamar tava mezesi, Paçanga mezesi, Semiz otu salatası ve Midye tava mezesi.

Balık Mezesi Patlıcan Salatası


Balık mezelerinin ilk sırasını şüphesiz patlıcan salatası olmaktadır. Meze için patlıcanlar ve biberler közlenir ve közlenen malzemeleri kuru soğan ile harmanlayarak karıştırın ve biraz maydanoz, limon ve zeytinyağı ile karıştırın soğuk servis yapın.

Balık Mezesi Kırmızı Biber Salatası


İkinci sırada ise közde kırmızıbiber salatası olacaktır. Közlenen biberleri iki, üç parça yapın ve üzerine zeytinyağı, sarımsak, limon ve tuz karışımı sosu dökün ve hazırdır.

Balık Mezesi Taze Fasulye Salatası

Taze fasulye salatası ise domates, zeytinyağı, soğan, toz şeker, tuz ve su ile karıştırın kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirin ve soğuk servis yapın balık mezeler ne kadar soğuk olursa o kadar lezzetli olur.

Balık Mezesi Karides

Balık sofralarının vazgeçilmezlerinden olan karidesler bol su ile haşlanarak kızgın yağda tavada kızartın ve üzerine bol sarımsak ve pul biber ekleyin ve servis edin balığın yanında süper bir lezzet olacaktır.

Balık Mezesi Deniz Börülcesi

Yine balık mezelerinin en önemlilerinden olan deniz börülcesi mutlak suretle balık yanında yenilmesi gereken lezzettir. Kaynayan su içerisine deniz börülcesini ve 2-3 diş sarımsak atarak haşlayın ve deniz börülceleri soğuyunca üzerine pul biber, nar ekşisi, zeytinyağı ve üzüm sirkesi ile hazırlanan sosu dökün ve servise sunun.

19.01.2024 04:47:01
Balık Mezeleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Balık Mezeleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Balık Mezeleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Patatesli Mezeler

Patatesli mezeler; Birbirinden lezzetli mezeler yemek masalarının olmazsa olmazıdır. Her türlü sebze ve peynir çeşitleri ile birbirinden lezzetli mezeler haz...
Devamını Oku

Et Mezeleri

Et mezeleri, meze, ana yemeklerin yanına, farklı şekillerde ve malzemeler kullanılarak hazırlanan soğuk ya da ılık tüketilen yemeklerdir. Sofraları renk...
Devamını Oku

Mantar Meze

Mantar Meze, mantar farklı şekillerde tüketilebilen bir bitkidir. Yemeği, sotesi, kızartması, fırında pişirilmesi gibi birçok şekilde pişirilebilir. Mantar i...
Devamını Oku

Girit Meze

Girit meze, Girit'te yaşayan insanlar boğazına düşkün olduğu için yemek ve meze çeşitleri de zengindir. Lezzetli yemekleri yemeği ve yapmayı severler. Giritl...
Devamını Oku

Patlıcanlı Mezeler

Patlıcanlı mezeler, arasında en havalı duran tarif elbette ki şakşukadır. Şakşuka hem sıcak hem soğuk yenilebildiğinden akşam yemeklerinin yanı sıra çay...
Devamını Oku

Yoğurtlu Salatalar Mezeler

Yoğurtlu salatalar mezeler, Salata yemeklerin yanında vazgeçilmez alternatiftir. Salatanın çeşitlerini saymakla bitiremeyiz. Yoğurtlu salatalar da bir tür çe...
Devamını Oku

Ege Mezeleri

Ege mezeleri, yapımı oldukça kolaydır. Herkesin severek yediği çok güzel mezelerdir. Mezeler sofraların baştacıdır. Ege mezelerinin birçok çeşidi vardır. Kah...
Devamını Oku

Sarımsaklı Yoğurtlu Mezeler

Sarımsaklı Yoğurtlu Mezeler, Meze aslında altlık olarak bilinir, sofraların mide yumuşatıcı başlangıçlarıdır. Meze demek illaki karmaşık ve zor tarifler...
Devamını Oku

Süzme Yoğurtlu Mezeler

Süzme yoğurtlu mezeler, özellikle yaklaşan yaz aylarında oldukça sık tüketilen meze çeşitlerindendir. Sıcak kış günlerinin vazgeçilmez lezzetlerindendir süzm...
Devamını Oku

Soğuk Mezeler

Soğuk mezeler: Mezeler içki sofralarında ayrı ayrı tabaklarda servis edilen sıcak ve soğuk yiyeceklerdir. İlk ana yemekten önce ya da yemek arası alınan hafi...
Devamını Oku

Atom Meze

Atom mezesi, özellikle acı severlerin vazgeçemediği pratik bir meze çeşididir. Süs biberlerle yapılan mezeyi her mevsim hazırlamak mümkündür, zira taze ...
Devamını Oku

Rum Mezeleri

Rum mezeleri, Rum mutfağı mezeleriyle oldukça meşhur mutfaklardan biridir. Rum mezeleri ülkemizde de birçok restoranda tercih edilerek ana yemeklerin yanında...
Devamını Oku

Kırmızı Biber Mezeleri

Kırmızı Biber Mezeleri; Kırmızı biber, lezzetinin güzel olduğu kadar, sağlık için faydaları ile de ön planda olan bir sebzedir. Doktorların sıklıkla tüketilm...
Devamını Oku

Meze Tarifleri

Meze tarifleri, meze, sofraları renklendirmek ve göz doldurmak için tercih edilen yiyeceklerdir. Neredeyse tüm dünyada aynı isimlerde sofralarda yer bul...
Devamını Oku

Kurutulmuş Domates Mezesi

Kurutulmuş domates mezesi, Meze ya da salata sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanedir. Mezeler balık yanında oldukça çok sevilir ve tüketilir. Her t...
Devamını Oku

Peynirli Mezeler

Peynirli mezeler: İnsanlar ilk zamanlardan beri süt ve süt ürünlerini tükete gelmişlerdir. Süt, protein değeri ve kalsiyum içeriği ile insan vücudu için vazg...
Devamını Oku

Yunan Mezeleri

Yunan mezeleri, Türk mutfağı ile benzerlik taşıyan Yunan mezeleri zeytinyağı, sarımsak, yoğurt, acı kullanılarak yapılır. Yunan mezeleri olarak hazırlan...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Mezeler

Zeytinyağlı Mezeler, Birçok çeşitte yapılan mezeler Doğu Akdeniz Bölgesin de ve özellikle de Türk mutfağında sıkça yer alan bir yiyecek grubudur. Mezeler ana...
Devamını Oku

Değişik Meze Tarifleri

Değişik Meze Tarifleri, mezeler yemeklerin yanında sunulan aperatiflerdir. Yemeklere oranla yapımı daha kolay ve zahmetsizdir. Her yörenin kendine özgü yemek...
Devamını Oku

Mezeler Salatalar

Mezeler salatalar, meze ve salata tarifleri sofraları süsleyen, zengin bir görüntü veren, doyurucu değil tadımlık yiyeceklerdir. Yüzlerce çeşit salata v...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Patatesli Mezeler
Balık Mezeleri
Et Mezeleri
Mantar Meze
Girit Meze
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024