Acılı Meze Tarifleri

Acı meze tarifleri: Meze yemeklerin yanına hazırladığımız lezzetli ve pratik atıştırmalıklardır. Sadece yemeklerin yanına değil çeşitli kokteyl ve davetlerde de çeşitli sebze ve besinlerle birbirinden lezzetli mezeler hazırlayıp sunabiliriz. Dileyen yoğurtlu, mayonezli, domatesli veya acılı mezeler hazırlayabilir. Üstelik hem çok lezzetli hem de çok pratiklerdir.
Acılı meze denildiğinde ilk akla gelen acılı ezme tarifidir. Fakat birçok pişmiş veya çiğ sebzeden acılı mezeler hazırlayabiliriz. Örneğin közlenmiş patlıcan biber domates gibi sebzelerle de acılı mezeler hazırlayabiliriz ya da kaşar peyniri lor gibi peynir çeşitlerini de kullanarak acılı mezeler hazırlayabiliriz. Birbirinden lezzetli ve göz doyurucu mezeler hazırlamak için sizlerle paylaştığım tarifleri dikkate alarak hazırlayabilirsiniz. Denenmiş ve %100 olumlu sonuçlar alınmış tariflerdir.

Acı biberli meze tarifi için gerekli malzemeler

  • 2 adet domates,
  • 4 adet cin biberi,
  • 2 adet kırmızı kapya biberi,
  • Yarım demet maydanoz.
  • Yarım demet taze nane,
  • 3 diş sarımsak,
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası,
  • 1 tatlı kaşığı sirke,
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 2 Yemek kaşığı nar ekşisi,

Acı biberli meze nasıl yapılır?


Öncelikle cin biberleri bir güzel yıkayıp çekirdeklerini temizliyoruz. Ardından ince ince kıyıyoruz. Daha sonra kırmızı kapya biberini de aynı şekilde temizleyip kıyıyoruz ve derin bir kesede birleştiriyoruz.
Daha sonra Domateslerin kabuklarını soyup olabileceği kadar ince kıyıyoruz. Dilerseniz biberleri ve domatesleri robotta çekebilirsiniz. Ardından Temizleyip yıkadığımız yarım demet maydanozu ve taze naneyi incecik doğrayıp biberlerin üzerine ekliyoruz. Ayrı bir kâsenin içerisine üç diş sarımsağı ezip üzerine nar ekşisi, zeytinyağı, tuz, salça ve sirkeyi koyup karıştırıyoruz. Daha sonra hazırladığımız karışımı diğer doğradığımız sebzelere ekleyip bir güzel karıştırıyoruz. Hazırladığımız acı biberli mezeyi şık bir servis tabağına alıp sunuma hazır hale getiriyoruz.

Közlenmiş biberli acı meze tarifi için gerekli malzemeler

  • 3 adet kırmızı kapya biberi,
  • 3 adet etli yeşil biber,
  • 1 adet domates,
  • 1 dal taze soğan,
  • 2 diş sarımsak,
  • Yarım demet maydanoz,
  • 1 tatlı kaşığı acı pul biber,
  • 2 adet cin biberi,
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağ,
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
Közlenmiş biberli acı meze nasıl yapılır?

Öncelikle kırmızı kapya biberi ve etli yeşil biberi bir güzel yıkayıp iğne ile birkaç delik açıyoruz. Ardından fırında 10 dakika közleyip kabuklarını soyuyoruz. Daha sonra minik minik doğradığımız közlenmiş biberleri derin bir kabın içerisine koyuyoruz. Daha sonra kabuğunu soyduğumuz domatesi de minik küpler halinde doğrayıp biberlere ekliyoruz. Daha sonra bir dal taze soğan ve yarım demet maydanozu incecik kıyıp kâseye ekliyoruz. Ardından acı cin biberlerini ve sarımsağı da hiç gözükmeyecek küçüklükte doğrayıp ekliyoruz. Daha sonra zeytinyağı, nar ekşisi, pul biber ve tuzu ekleyip mezeyi bir güzel karıştırıyoruz. Hazırladığımız acılı mezeyi servis tabağına alıp yemeklerimizin yanında servis yapıyoruz.
21.01.2024 09:41:28
Acılı Meze Tarifleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Acılı Meze Tarifleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Acılı Meze Tarifleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Patatesli Mezeler

Patatesli mezeler; Birbirinden lezzetli mezeler yemek masalarının olmazsa olmazıdır. Her türlü sebze ve peynir çeşitleri ile birbirinden lezzetli mezeler haz...
Devamını Oku

Balık Mezeleri

Balık Mezeleri, Ülkemizde bulunan bölgelerde balık insanların severek tükettiği sağlıklı bir yiyecek türüdür. Balıkta bulunan omega 3 yağ oranı fazla olduğun...
Devamını Oku

Et Mezeleri

Et mezeleri, meze, ana yemeklerin yanına, farklı şekillerde ve malzemeler kullanılarak hazırlanan soğuk ya da ılık tüketilen yemeklerdir. Sofraları renk...
Devamını Oku

Mantar Meze

Mantar Meze, mantar farklı şekillerde tüketilebilen bir bitkidir. Yemeği, sotesi, kızartması, fırında pişirilmesi gibi birçok şekilde pişirilebilir. Mantar i...
Devamını Oku

Girit Meze

Girit meze, Girit'te yaşayan insanlar boğazına düşkün olduğu için yemek ve meze çeşitleri de zengindir. Lezzetli yemekleri yemeği ve yapmayı severler. Giritl...
Devamını Oku

Patlıcanlı Mezeler

Patlıcanlı mezeler, arasında en havalı duran tarif elbette ki şakşukadır. Şakşuka hem sıcak hem soğuk yenilebildiğinden akşam yemeklerinin yanı sıra çay...
Devamını Oku

Yoğurtlu Salatalar Mezeler

Yoğurtlu salatalar mezeler, Salata yemeklerin yanında vazgeçilmez alternatiftir. Salatanın çeşitlerini saymakla bitiremeyiz. Yoğurtlu salatalar da bir tür çe...
Devamını Oku

Ege Mezeleri

Ege mezeleri, yapımı oldukça kolaydır. Herkesin severek yediği çok güzel mezelerdir. Mezeler sofraların baştacıdır. Ege mezelerinin birçok çeşidi vardır. Kah...
Devamını Oku

Sarımsaklı Yoğurtlu Mezeler

Sarımsaklı Yoğurtlu Mezeler, Meze aslında altlık olarak bilinir, sofraların mide yumuşatıcı başlangıçlarıdır. Meze demek illaki karmaşık ve zor tarifler...
Devamını Oku

Süzme Yoğurtlu Mezeler

Süzme yoğurtlu mezeler, özellikle yaklaşan yaz aylarında oldukça sık tüketilen meze çeşitlerindendir. Sıcak kış günlerinin vazgeçilmez lezzetlerindendir süzm...
Devamını Oku

Soğuk Mezeler

Soğuk mezeler: Mezeler içki sofralarında ayrı ayrı tabaklarda servis edilen sıcak ve soğuk yiyeceklerdir. İlk ana yemekten önce ya da yemek arası alınan hafi...
Devamını Oku

Atom Meze

Atom mezesi, özellikle acı severlerin vazgeçemediği pratik bir meze çeşididir. Süs biberlerle yapılan mezeyi her mevsim hazırlamak mümkündür, zira taze ...
Devamını Oku

Rum Mezeleri

Rum mezeleri, Rum mutfağı mezeleriyle oldukça meşhur mutfaklardan biridir. Rum mezeleri ülkemizde de birçok restoranda tercih edilerek ana yemeklerin yanında...
Devamını Oku

Kırmızı Biber Mezeleri

Kırmızı Biber Mezeleri; Kırmızı biber, lezzetinin güzel olduğu kadar, sağlık için faydaları ile de ön planda olan bir sebzedir. Doktorların sıklıkla tüketilm...
Devamını Oku

Meze Tarifleri

Meze tarifleri, meze, sofraları renklendirmek ve göz doldurmak için tercih edilen yiyeceklerdir. Neredeyse tüm dünyada aynı isimlerde sofralarda yer bul...
Devamını Oku

Kurutulmuş Domates Mezesi

Kurutulmuş domates mezesi, Meze ya da salata sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanedir. Mezeler balık yanında oldukça çok sevilir ve tüketilir. Her t...
Devamını Oku

Peynirli Mezeler

Peynirli mezeler: İnsanlar ilk zamanlardan beri süt ve süt ürünlerini tükete gelmişlerdir. Süt, protein değeri ve kalsiyum içeriği ile insan vücudu için vazg...
Devamını Oku

Yunan Mezeleri

Yunan mezeleri, Türk mutfağı ile benzerlik taşıyan Yunan mezeleri zeytinyağı, sarımsak, yoğurt, acı kullanılarak yapılır. Yunan mezeleri olarak hazırlan...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Mezeler

Zeytinyağlı Mezeler, Birçok çeşitte yapılan mezeler Doğu Akdeniz Bölgesin de ve özellikle de Türk mutfağında sıkça yer alan bir yiyecek grubudur. Mezeler ana...
Devamını Oku

Değişik Meze Tarifleri

Değişik Meze Tarifleri, mezeler yemeklerin yanında sunulan aperatiflerdir. Yemeklere oranla yapımı daha kolay ve zahmetsizdir. Her yörenin kendine özgü yemek...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Patatesli Mezeler
Balık Mezeleri
Et Mezeleri
Mantar Meze
Girit Meze
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024