- Yarım Çay Bardağı Sıvıyağı
- 3 Kilo Kuru Soğan
- 50 Gram Çam Fıstığı
- 50 Gram Üzüm
- Yarım Kilo Tahin
- 1'er Çay Kaşığı Tuz ve Karabiber
- 1'er Çay Kaşığı Tarçın, Şeker ve Yenibahar
Topik Meze Nasıl Yapılır?
Dışı Nasıl Yapılır?
Öncelikle bir gün önceden suda bıraktığımız nohutlarımızı bir düdüklü tencere yardımı ile, ezilince, hamur haline gelecek kadar iyice haşlayalım, onlar haşlanırken bir yandan da patatesleri haşlamak için ocağa koyalım, patatesleri de haşladıktan sonra kabuklarını soyup ayrı bir yerde, patateslerde püre haline gelecek şekilde iyice ezelim, daha sonra ikisini aynı kaba alıp, içine tuz, tarçın ve şekeri ilave edip iyice karıştırıp, iç malzemeleri olana kadar beklemek üzerine buzdolabına koyalım.
İçi Nasıl Yapılır?
İlk adımda yarım çay bardağı sıvı yağı, tavaya koyuyoruz, içine küp-küp doğradığımız soğanlarımızı ilave edelim, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edelim, soğanlar pembeleşmeye başlayınca içine, elli gram üzümü ve elli gram çam fıstığını ilave edip bir beş dakika kadar da bu şekilde kavurduktan sonra içine birer çay kaşığı olmak üzere olan tuz, karabiber, tarçın, şeker ve yenibaharı da ekleyip iyice karıştırıp soğumaya bırakalım, daha sonra soğuyan soğan karışımımızın içine tahini ilave edip iyice karıştıralım, daha sonra önceden kesilmiş olan 12-13 adet kadar streç film ya da buzdolabı poşetinin üzerine küçük parçalar halinde dışı için hazırladığımız nohutlu malzemeyi serip, içine de soğanlı içi doldurup top haline getirelim bütün malzemeler bu şekilde yapılıp bittikten sonra topikleri buzdolabına koyalım, topikler buzdolabında bir gece bekledikten sonra ertesi gün servis için tabağa koyup dört parçaya bölelim, üzerine yine biraz tarçın serperek servisi yapalım.
Afiyet Olsun.
"
}
]
}