{ "title": "Tavuklu Meze", "image": "https://www.mezetarifleri.gen.tr/images/tavuklu-meze.jpg", "date": "20.01.2024 17:19:39", "author": "TURGUT KAYNAK", "article": [ { "article": "Tavuklu Meze, özellikle tavuğu sevenler için, evimize misafir gelsin ya da gelmesin, tavuk yemekleri, tavuklu salata ya da tavuklu mezeler, soframızın vazgeçilmezlerinden olabilir. Özellikle tavuklu mezeler hem pratik hem kolay olduğu için hemen hemen her yemeğin yanında da tüketilebilir. Tavuk mezeleri hem soframıza zenginlik kattığı hem hafif olduğu hem de tavuğun fiyatı ekonomik olduğu için çok kullanılmaktadır. Tavuk gerek vitamin gerekse lezzet açısından çok güzeldir. Tavuk satın alırken de önümüze gelen ilk tavuğu da almamamız gerekmektedir, tavuk alırken öncelikle paket tavuk almamaya çalışın, artık hemen hemen her yerde özel tavukçular açılmıştır, tavuklarımızı oralardan almanızı tavsiye ederim. Paket tavuklarda tarihi geçmemiş olsa bile, kapalı olarak eve getirdiğimizde renginde ya da kokusunda değişiklik olduğunu görebilirsiniz.

Tavuklu Meze Malzemeleri
Tavuklu Meze Nasıl Yapılır?

İlk olarak tavuklarımızı derin bir tencere içinde, ağzını kapatarak haşlamaya bırakalım, tavuklar haşlanırken, mantarları incecik incecik dilimleyip, ayrı bir tencerede haşlamak üzere bırakalım, mantarlar da haşlanırken sosunu hazırlayalım, sarımsaklarımızı soyup dövelim, derin bir kabın içine yoğurdu, mayonezi, dövdüğümüz sarımsakları, dövülmüş cevizleri, tuzu ve karabiberi ilave edip iyice karıştıralım, bu arada haşlanmış olan tavuklarımızı ve mantarları ocaktan alıp soğuması için bir kenara bırakalım, iyice soğuduktan sonra mantarların suyunu iyice süzdürüp derin bir kapta hazırlamış olduğumuz sosun içine ilave edelim, tavuklarımızı ise iyice soğuduktan sonra incecik incecik didelim, tavukları da sosun içine ilave ederek iyice karıştıralım, iyice karıştırdıktan sonra servis tabağına alabilirsiniz, servis ederken üzerini bir dal maydanozla da süsleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }