{ "title": "Tarator Meze", "image": "https://www.mezetarifleri.gen.tr/images/tarator-meze(1).jpg", "date": "19.01.2024 13:39:36", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Tarator meze, Türk mutfağında kebap ve balığın yanında yenen en lezzetli mezelerden bir tanesidir. Tarator mezesini ister tahinli isterseniz sade olarak yapabilirsiniz. Özellikle balık restoranlarında servis edilen tarator mezesi oldukça sevilen bir meze çeşidimizdir. Özellikle mezenin yapılış aşamasında dikkat edilecek en önemli husus taze sebzelerin temin edilerek yapılmasıdır.

Tarator mezesi, malzemelerini kolayca bulabileceğiniz, seçenekleri bol malzemeler olduğu için evde de rahatlıkla yapabileceğimiz bir meze çeşididir. Taratorun lezzetini en belirleyici olan malzeme süzme yoğurdun ne kadar kaliteli olduğu ile ilgilidir. Süzme yoğurtlarda dikkat edilecek önemli nokta yağ tadı gelmemesidir. Tam tersine yoğurt kokusu ve tadı gelmelidir.

Tarator Meze Malzemeleri
Tarator Meze Nasıl Yapılır?

Belirttiğimiz malzemeleri derince bir kabın içerisinde hazırlayacağız. Öncelikle tahini kaba koyup, hazırlamış olduğumuz malzemeleri içerisine ilave ederiz. Daha sonra maydanozları çok küçük doğramakta fayda var görsel güzellik açısından güzel bir sunum yapmanıza sebep olur. Sonrasında hazırladığımız karışım özleşinceye kadar bir kaşık yardımı ile karıştırılarak meze tabağına alınır. Masada görselliğini öne çıkarmak için pul biberini süs malzemesi olarak kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }