{ "title": "Pratik Mezeler", "image": "https://www.mezetarifleri.gen.tr/images/pratik-mezeler.jpg", "date": "19.01.2024 00:53:55", "author": "Tuba Asena", "article": [ { "article": "Pratik mezeler: Mezeler yemeklerin yanında vazgeçilmez bir alternatiftir. Mezelerin çeşidi saymak pek de mümkün değildir. Mezelerin yapımı da kolay olduğu için hemen yapılır ve servis edilir. Ani gelen misafirlere alternatif salata olarak servis edilir.

Yoğurtlu havuçlu meze: Yoğurt ve havucun birleşmesi ile oluşan bir tür meze türüdür. Yapımı oldukça pratik ve tadı bir o kadar da lezzetlidir. Tek püf noktası vardır havuç rendelenir, robotta geçirilmez.

Yoğurtlu havuçlu mezenin malzemeleri
Yoğurtlu havuçlu mezenin yapılışı; İlk olarak havuçlar yıkanır ve kabukları soyularak rendelenir. Daha sonra sarımsaklar soyulur ve küçük rende de geçirilir. Sarımsağın rende ile yapılması tavsiye edilir. Küçük küçük doğrandığı zaman ağza geldiği zaman acı bir tat verir.

Havuçlar rende ile yapıldıktan sonra tavanın içerisine yağ konularak biraz kavrulur. Havuçların soğuması için beklenilir. Bekledikten sonra derin bir kabın içerisinde yoğurt, havuçlar, sarımsak ve tuz konularak karıştırılır. Üzerine maydanoz konularak servis edilir.

Afiyet Olsun.

Acılı ezme: Lokantaların vazgeçilmez mezesidir. Tadı oldukça lezzetlidir ve yapımı pratiktir. Acılı ezme birçok değişik şekilde yapılır. Özellikle de et yemeklerin yanında kullanılır. Acılı ezmenin asıl malzemesi domatestir. Domates olmazsa acılı ezmede olmaz.

Acılı ezmenin malzemeleri
Acılı ezme nasıl yapılır?

İsteğe göre domatesler ve kırmızı biber haşlanır. Domatesler yıkanıp küçük parçalara ayrılana kadar robotta geçirilir. Daha sonra aynı şekilde soğanlar soyulur ve robotta geçirilir. Maydanozlar da küçük küçük doğrandıktan sonra başka bir kabın içerisine diğer malzemelerin hepsi eklenir ve karıştırılır. Karıştırılan malzemelerin içerisine soğanlar ve domatesler eklenerek biraz daha karıştırılır. Hazır hale geldikten sonra isteğe göre servis edilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }