{ "title": "Pazı Mezesi", "image": "https://www.mezetarifleri.gen.tr/images/pazi-mezesi.jpg", "date": "21.01.2024 17:00:07", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Pazı mezesi, Hatay yöresinin en aranan gözde mezelerindendir. Diğer meze türleri de tabii ki güzeldir ama pazı mezesinin yeri her zaman başkadır. Yapılışı çok kolay olan pazı mezesi masalarımıza her zaman çeşit olarak koyabileceğiz bir mezedir. Mezemizin yapılışında alınacak malzemelerin taze ve güzel olması yeterlidir. Balık masalarınızı süsleyecek ve damak lezzetinizi tamamlayacak pazı mezesinin malzemeleri ve yapılışını anlatım.

Pazı mezesi malzemeleri
Pazı Mezesi Nasıl Yapılır?

Malzemelerimizi aldıktan sonra, yapmak için hazırlayalım. Burada dikkat etmemiz gereken bir doğrama tahtası üzerinde küçük küçük doğrayacağımız pazıları iyice yıkadıktan sonra tencerede kaynamış su içerisine bırakarak haşlanmasını sağlarız. Ne çok ne de az olacak haşlama işlemi daha sonra sudan çıkardığımız pazıları derince bir kâseye alarak üzerine süzme yoğurdu ekleriz ve iyice karıştırırız. Sonrasında tuzunu ilave ederiz. En son olarak meze tabağımıza aldığımız pazı mezemizin üzerine hazırladığımız zeytinyağını dökeriz. Dilerseniz bol acılı pul biberi ile de süsleyebilirsiniz. Acı severler için pul biberi çok iyi bir tercihtir. Hem yerken zevk alacağınız hem de görsel güzelliği ile masamızı hareketlendireceği için güzel bir tercihtir.

Afiyet olsun.
" } ] }