{ "title": "Patlıcanlı Yoğurtlu Meze", "image": "https://www.mezetarifleri.gen.tr/images/patlicanli-yogurtlu-meze.jpg", "date": "19.01.2024 03:26:21", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "Patlıcanlı yoğurtlu meze, Mezeler kolay hazırlanan ve lezzetli yiyeceklerdir. Meze deyince aklan rakının yanında tüketilen bir yiyecekmiş gibi gelir. Fakat birbirinden lezzetli mezeler hazırlayıp yemeklerimizin yanında da sunum yapabiliriz. Üstelik birbirinden vitaminli sebzeleri çiğ veya pişmiş şekilde kullanarak meze hazırlayabiliriz. Birçok meze tarifi bulunmaktadır. Patlıcanlı yoğurtlu meze bunlardan sadece biridir. Patlıcanlar közlenerek hazırlanan meze enfes bir tada ve görünüme sahiptir. Herkesin kolaylıkla hazırlayabileceği patlıcanlı yoğurtlu meze içerisine konulan besinler sayesinde oldukça da vitaminlidir. Misafir için hazırladığınız yemek masalarınızda bulundurabileceğiniz bu mezeyi hazırlamak için çok fazla arayışa girmenize gerek yok çünkü doğru adrestesiniz.

Patlıcanlı yoğurtlu meze İçin gerekli malzemeler
Patlıcanlı Yoğurtlu Meze Nasıl Yapılır?

Öncelikle dört adet topak patlıcanı ve kırmızı biberleri yıkıyoruz ve Közleme esnasında patlıcanların patlayıp dağılmaması için bıçak ile birer çizik atıyoruz. Daha sonra fırında közlenmiş patlıcanların ve kırmızı biberlerin kabuklarını soyup küp-küp doğruyoruz ve derin bir kâseye alıyoruz. Daha sonra ayrı bir kâsenin içerisinde süzme yoğurdu koyup mayonezi ekliyoruz. Süzme yoğurt çok katı ise hafif sulandırabilirsiniz. Ardından ince ince kıydığımız sarımsakları ekleyip tuzunu atıyoruz. Son olarak tahini eklediğimiz karışımı bir kez daha karıştırıp közlenmiş sebzelerin içerisine ekliyoruz. Bir güzel karıştırdığımız mezeyi şık bir servis tabağına alıyoruz. Üzerine iki yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip üzerine pul biberi ve kuru naneyi serpiyoruz. Dilerseniz maydanoz veya domates ile süsleyebilirsiniz. Hazırladığınız patlıcanlı yoğurtlu mezeyi keyifli yemeklerinizin yanında servis yapabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
" } ] }