{ "title": "Oktay Usta Meze Tarifleri", "image": "https://www.mezetarifleri.gen.tr/images/oktay-usta-meze-tarifleri.jpg", "date": "20.01.2024 06:26:49", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Oktay Usta meze tarifleri, dünya genelinde ordövr ismi olarak tanımlanan meze, özellikle Orta Doğu ve Türk mutfağında yaygın şekilde yapılmaktadır. Bir tür soğuk yemek olan meze tarifleri ana yemeklerin yanında yardımcı ya da aperatif olarak kullanılır. Yüzlerce çeşit meze tarifi sofraları zenginleştirmek amacıyla yapılır, doyurucu özellik taşımaz. Oktay Usta meze tarifleri de sofraları süslemek, sofraları keyifli hale getirmek ya da göz doldurmak amacıyla yapılabilir.

Oktay Usta meze tarifleri

Oktay Usta İtalyan mezesi için gerekli malzemeler
Oktay Usta İtalyan mezesi nasıl yapılır?

Patatesler yıkanarak basınçlı tencereye alınır ve üzerini geçecek şekilde su eklenip ocağa alınır. 20 dakika kadar haşlandıktan sonra ocaktan alınıp, soğumaya bırakılır. İlk sıcaklığını atan patateslerin kabukları soyulup, çukur bir kabın içine alınır ve çatal yardımıyla ezilir. Üzerine haşlanmış bezelye eklenir. Havuç kazındıktan sonra ufak bir tencereye alınıp üzerini geçecek kadar su eklenir ve 10-15 dakika haşlanır. Haşlanan havuç küp şeklinde doğranarak ezilen patateslerin üzerine eklenir. Peynir ve salam uygun şekilde doğranarak malzemelere eklenir. Yoğurt ve mayonez uygun bir kapta homojen şekilde karıştırılır. Üzerine yeterince tuz eklenir. Karışım hazırlanan malzemelerin üzerine ilave edilir. Son olarak kornişon turşu küp-küp doğranıp malzemelere eklenip karıştırılır. Kabın ağzı kapatılarak buzdolabına alınır ve yarım saat dinlendirilir. Buzdolabında yarım saat dinlenen meze servise sunulabilir.

Afiyet olsun.

Oktay Usta deniz börülcesi mezesi için gerekli malzemeler
Oktay Usta deniz börülcesi mezesi nasıl yapılır?

Deniz börülcesinin kılçıklarının temizlenmesi için iyice haşlanır. Haşlanan börülceler süzgece alınarak soğuk suya tutulur. Börülcenin kılçıkları soğuduktan sonra tek tek temizlenir. Temizlenen börülceler uygun bir kabın içine alınır. Üzerine sıvıyağ, iyice dövülmüş sarımsak, limon suyu, tuz eklenerek harmanlanır. Harmanlanan meze ağı kapatılarak buzdolabına alınır. Yaklaşık 30-45 dakika dinlendirildikten sonra servis yapılabilir.

Afiyet olsun.

Oktay Usta kırmızı biber sarması mezesi için gerekli malzemeler
Oktay Usta kırmızı biber sarması mezesi nasıl yapılır?

Kırmızı biberler fırın kabına alınarak közlenir. Közlenen biberler ortadan ikiye kesilerek çekirdeklerinden arındırılır. Haşlanan patates çatalla iyice ezilir. Ezilen patatesin üzerine beyaz peynir ezilerek eklenir. Tekrar üzerine sıvıyağ, tuz, karabiber ve kırmızı pul biber eklenir. Homojen bir şekilde karıştırılır. Yeşil soğan bir kabın içine alınarak üzerine kaynar su eklenip, bir süre bekletilir. Çekirdeklerinden arındırılmış biberler tezgâha serilir ve hazırlanan harçtan geniş kısmına koyularak rulo şeklinde sarılır. Yeşil soğanlar sıcak sudan alınarak her bir dalıyla sarılan biberler hediye paketi gibi bağlanır. Tüm biberler aynı şekilde hazırlanarak servis tabağına dizilir. Oktay Usta kırmızı biber sarması mezesi servis için hazır afiyet olsun.
" } ] }