{ "title": "Meze", "image": "https://www.mezetarifleri.gen.tr/images/meze.jpg", "date": "21.01.2024 07:34:24", "author": "Soner Çelik", "article": [ { "article": "Meze, Türk mutfağında sıklıkla tüketilen, yemeklerin yanında aperatif olarak tüketilen yiyeceklerdendir. Kimi Zaman sadece peynir, salam, yoğurt gibi hafif şeyler olur. Kimi Zamanda sebzeler kullanılarak çok daha güzel farklı lezzetler elde edilebilir. Mezeler soğuk olarak servis edilen yiyeceklerdir. Soğuk olan bu mezeler özellikle çilingir sofralarının vazgeçilmez lezzetlerindendir. Mezeler az ve çeşit çeşit yapılır. Çünkü amaç doyurucu olmasından ziyade yemek yanında lezzet katmasıdır. Ülkemizde çok yaygın olarak sofralarda mezelere yer verilir. Özellikle Ege bölgesinde çeşitli otlar kullanılarak birçok meze hazırlanır. Balık yanına sıklıkla servis edilir.