{ "title": "Mantar Meze", "image": "https://www.mezetarifleri.gen.tr/images/mantar-meze.jpg", "date": "20.01.2024 09:08:15", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Mantar Meze, mantar farklı şekillerde tüketilebilen bir bitkidir. Yemeği, sotesi, kızartması, fırında pişirilmesi gibi birçok şekilde pişirilebilir. Mantar iyi bir lif kaynağıdır. Bağırsakları rahatlatan özelliği sayesinde tüm mutfaklarda sıklıkla pişirilir. Tokluk hissi uyandırır. Mantar meze çok kısa sürede pişmesi ve pratik olması sebebiyle kolayca pişirilebilir. Mantar meze birçok yemeğin yanında farklı bir lezzet olarak tüketilebilir. Şimdi hep birlikte mantar mezesini yapmaya başlayalım.

Mantar Meze İçin Malzemeleri
Mantar Meze Üzeri için
Mantar Meze Nasıl Yapılır?

Mantarlı meze için öncelikle olarak mantarlar iyice yıkanır ve kabukları soyulur. Üzerinde kabuk kalan mantardan yapılan mezelerin tadında farklılık olacağı için kabuk kalmamasına özen gösterilmelidir. Kabukları tamamen soyulan mantarlar soğuk su ile tekrar yıkanır. Daha sonra mantarlar kesme tahtasına alınarak 4 eşit parçaya doğranır. Mantarlar sularının süzülmesi için süzgece konularak bir kenarda bekletilir. Diğer bir yandan yeşil ve kırmızı biberler baş kısımlarından kesilerek çekirdekleri ayıklanır. İyice yıkanan biberler boylamasına ikiye kesilerek orta kalınlıkta doğranır. Sarımsaklar kabuklarından ayıklanarak ince ince kıyılır. Artık pişirme işlemine geçilebilir. Tava ocağın üzerine alınır. İçerisine bir miktar zeytinyağı eklenerek önce biberler eklenir. Biberler yumuşayıncaya kadar kavrulur. Biberlerden sonra tavanın içerisine sarımsaklar eklenir. Sarımsaklarla biberler yaklaşık 5 dakika kavrulduktan sonra üzerine mantarlar eklenir. Tüm malzemelerin her tarafının iyice pişmesi için sıklıkla karıştırılır. Mantarlar bir süre sonra sularını bırakacaktır. Fakat daha sonra sularını çekerek yumuşayacaktır. Yumuşayan mantarların üzerine tuz ve tercihe göre karabiber eklenerek oda sıcaklığında beklemesi için bir kenara alınır. Son olarak dereotu saplarından ayıklanarak iyice yıkanır. Kesme tahtasında ince ince kıyılır. Mantar meze servis tabağına alınır ve üzeri dereotuyla süslenir. Tercihe göre ister sıcak ister soğuk olarak sunumu yapılır.

Afiyet Olsun.
" } ] }