{ "title": "Kuru Domates Mezesi", "image": "https://www.mezetarifleri.gen.tr/images/kuru-domates-mezesi.png", "date": "21.01.2024 17:03:06", "author": "nagihan", "article": [ { "article": "Kuru Domates Mezesi, Ülkemizde yaz mevsiminde bolluğu yaşanan ve sağlık açısından da kaliteli olan domatesler yetişmektedir. Yaz mevsiminde yetişen ve sağlık açısında da kaliteli ürünleri kış mevsiminde de tüketmek isteyen hanımlar birçok sebzeyi kurutmaktadır. Böylece yaz mevsiminde elde edilen ürünleri kışın tüketmek için kurutmaktadır. Kurutulan sebzelerden biri de domatestir. Kuru domates çok lezzetli olmakla birlikte çok da sağlıklıdır. Kuru domatesten birçok çeşit yiyecek tüketmektedir. Bunlardan biri de kuru domatesten yapılmış mezedir. Kuru domates mezesi yemeklerin yanında ikram etmek için eşsiz bir lezzete sahiptir. Gönül rahatlığıyla misafirlerinize ikram edebileceğiniz kuru domates mezesinin yapılışı şu şekildedir;

Kuru Domates Mezesi İçinMalzemeleri
Kuru Domates Mezesi Nasıl Yapılır?

Kuru domates mezesi yapımı için derin bir tencerenin içerisine bir miktar su koyun. Daha sonra kaynaması için tencereyi ocağın üzerine koyun. Su kaynamaya başlayınca kurumuş domatesleri kaynayan suyun içerisine ilave edin. Daha sonra yaklaşık on dakika kadar domatesler yumuşayana kadar kaynatın. Domateslerin çok fazla yumuşamasına gerek yok. Kaynama süresince dikkat olmalısınız ve domateslerin yumuşaklığını sürekli kontrol etmeniz gerekir. Çünkü belli bir süre sonra domatesler çok yumuşayabilir. Kontroller sonucunda yumuşayan domatesleri ezmeden bir kevgir yardımıyla kaynayan suyun içerisinden çıkartın. Çıkarttığınız domatesleri altına havlu kâğıt serili tabağa alın. Tabağın altına kâğıt havlu koymanızın nedeni domateslerin kurumasını sağlamak için. Kâğıt havlu domateslerin kısa sürede suyunu çekmesini sağlayacaktır. Bu işlemden sonra suyunu çeken domatesleri kapaklı bir saklama kabına dizin. Dizerken de domateslerin ezilmemesine dikkat edin. Saklama kabına domatesleri dizdikten sonra üzerine tuz serpiştirin. Tuzu serpiştirdikten sonra domateslerin üstünden biraz zeytinyağı gezdirin. Zeytinyağının ardından karabiber ve istediğiniz herhangi bir baharatı ilave edin. Daha sonra saklama kabının kapağını kapatarak dinlenmesi için bırakın. Bu işlemi tamamladıktan sonra ayrı bir kabın içerisine sirkeyi koyun. Daha sonra dövülmüş sarımsakları ilave ederek karıştırın. Son olarak bir miktar tuz ve iki üç kaşık kadar zeytinyağı ilave ederek güzelce karıştırın. Elde ettiğiniz sosu domateslerin üzerine ilave edin. Sosu da ilave ettikten saklama kabının ağzını sıkıca kapatın. Servis yapacağınız zaman maydanoz ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }