{ "title": "Kırmızı Biber Mezeleri", "image": "https://www.mezetarifleri.gen.tr/images/kirmizi-biber-mezeleri.jpg", "date": "19.01.2024 05:55:24", "author": "engin aktu", "article": [ { "article": "Kırmızı Biber Mezeleri; Kırmızı biber, lezzetinin güzel olduğu kadar, sağlık için faydaları ile de ön planda olan bir sebzedir. Doktorların sıklıkla tüketilmesini tavsiye ettiği kırmızı biberi, vitaminini kaybetmemesi bakımından, pişirmek yerine meze çeşidi olarak sunmak, daha iyi bir seçenektir. Son dönemlerde meze olarak oldukça fazla tercih edilen kırmızı biberi, kendi tariflerimle sizlerle de paylaşmak istedim.

Közlenmiş Kırmızı Biber Mezesi
Kırmızı Biber Mezeleri Nasıl Yapılır?

İlk olarak kırmızı biberleri yıkıyoruz. Daha sonra odun ateşinde közleme imkânımız varsa, közlüyoruz. Yoksa ocağın üstünde, altını üstünü çevirerek iyice közlüyoruz. Közledikten sonra kabuklarını soyup, yemeklik şekilde doğruyoruz. Üzerine zeytinyağı, tuz ve limon suyunu ekleyip iyice harmanlıyoruz. En son küçük küçük doğranmış sarımsakları da ekleyip, güzel bir meze haline getiriyoruz. Daha sonra servise hazır haldedir.

Afiyet olsun.

Cevizli Kırmızı Biber Mezesi
Cevizli Kırmızı Biber Mezesi Nasıl Yapılır?

Kırmızı biberi yıkayıp, halka şeklinde doğruyoruz. Daha sonra zeytinyağını tavada ısıtıp, kırmızı biberleri hafif yumuşatıyoruz. Bir kayık tabağa alarak, ince ince kıyılmış maydanoz ve tuzla karıştırıyoruz. En son cevizleri üzerine döküp harmanlıyoruz. Servise hazır haldedir.

Afiyet olsun.

Yoğurtlu Kırmızı Biber Mezesi
  • 3-4 adet kırmızı biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 kâse süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Pul biber
  • Tuz
Yoğurtlu Kırmızı Biber Mezesi Nasıl Yapılır?

Kırmızı biberleri ocakta iki tarafı pişinceye kadar, közlenmiş hale getiriyoruz. Soyduktan sonra, yemeklik biçimde doğruyoruz. Sarımsakları da dövüp karıştırıyoruz. Yoğurdu da döküp iyice harmanladıktan sonra, bir tavada tereyağıyla pul biberi, sos hale getiriyoruz. Yoğurtlu kırmızı biber mezesinin üzerine, eşit miktarda döküyoruz. Daha sonra servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }