{ "title": "Kabak Mezesi", "image": "https://www.mezetarifleri.gen.tr/images/kabak-mezesi.jpg", "date": "19.01.2024 08:36:18", "author": "Mehmet Mustafa Kaya", "article": [ { "article": "
Kabak mezesi, özellikle kalamar, midye tava gibi deniz mahsullerinin yanında tercih edilen sosların yerine de kullanılabilecek bir meze çeşididir. Tercihe göze haşlanarak yahut çiğde yapılabilir. Yoğurtlu mezelerde havuç, patlıcan, kırmızı biber gibi sebzelerin yanı sıra kabak ile yapılan meze çeşitleri de gayet lezzetlidir.

Kabak mezesi için gerekli malzemeler
Kabak mezesi nasıl yapılır?

Kabakların kabukları bir bıçak yardımıyla kazınır. Rendenin büyük tarafıyla irice rendelenir. Rendelenmiş olan kabakların tamamı sıkılarak suyunu bırakması sağlanır. Bir tavaya biraz zeytinyağı konur. Orta ateşte kabaklar fazla kızartılmadan sotelenir. İçerisine 2 dilim bayat etmek ufalanarak ilave edilir. Servis kabının içerisine alınıp soğumaya bırakılır. Bir kabın içerisinde, mayonez, tuz, yoğurt, ince kıyılmış dereotu, dövülmüş ceviz ve sarımsak konup harmanlanır. Soğuyan kabağın üzerine dökülüp karıştırılır. Hazır olan meze tabağı dereotu yahut nane ile süslenebilir.
" } ] }