{ "title": "Havuçlu Yoğurtlu Meze", "image": "https://www.mezetarifleri.gen.tr/images/havuclu-yogurtlu-meze.jpg", "date": "20.01.2024 12:32:24", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Havuçlu Yoğurtlu Meze, havuç içeriğindeki bulunan A vitamini bakımından oldukça faydalı bir besindir. Salataların ve mezelerin vazgeçilmezidir. Hazırlanması oldukça kolay olduğu için yapımında hiç zorlanılmaz.

Havuçlu Yoğurtlu Meze İçin Malzemeleri
Havuçlu Yoğurtlu Meze Sosu için
Havuçlu Yoğurtlu Meze Üzeri için
Havuçlu Yoğurtlu Meze Nasıl Yapılır?

Havuçlu yoğurtlu mezenin yapımı için öncelikli olarak havuçlar yıkanır ve kabukları soyulur. Soyulan havuçlar rendenin büyük tarafı ile rendelenir. Sıvı yağ kızdırılmış tavaya havuçlar da eklenerek kavurma işlemine başlanır. Yaklaşık 10 dakika kadar havuçlar rengini değiştirinceye ve yumuşayınca kadar kavrulur. Havuçlara yarım çay bardağı su ve bir tutam tuz ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir. Soğuması için ayrı bir tabağa alınır ve yaklaşık olarak yarım saat kadar buzdolabında bekletilir. Sarımsaklar biraz tuz ile havanda dövülür. Tercihe göre sarımsaklar rendenin küçük tarafıyla da rendelenebilir. Bir kâse içerisine alınan sarımsakların üzerine süzme yoğurt ve mayonez eklenir. Tüm malzemeler çırpıcı yardımıyla iyice çırpılır. Hazırlanan sos pürüzsüz bir kıvama ulaşınca içine havuçlar da eklenir ve karıştırma işlemine devam edilir. Sos ve havuçlar iyice harmanlandıktan sonra servis tabağına alınır. Diğer bir yandan küçük bir tavada biraz sıvı yağ ile kırmızı pul biber kızdırılır. Pul biber yerine tercihe göre 1 tatlı kaşığı biber salçası da tercih edilebilir. Kızdırılan biberli yağ servis tabağına alınan havuçlu yoğurtlu mezenin üzerine gezdirilir. Soğuk olarak servis yapılır.

Afiyet Olsun.
" } ] }