{ "title": "Havuçlu Meze", "image": "https://www.mezetarifleri.gen.tr/images/havuclu-meze.jpg", "date": "21.01.2024 14:36:51", "author": "Gülşen boğa", "article": [ { "article": "Havuçlu meze, bilindiği gibi mezelerin sofralarda ayrı tatları ve lezzetleri vardır. Havuç sevilen bir meyve olarak tüketilir mezeleri, çeşitli olarak çok bol ve zengindir. Kış aylarında fazla tüketebileceğimiz sağlıklı bir besin kaynağı olan havuç Avitamini sayesinde güçlü bir antioksidandır. Lif bakımından oldukça da zengin olan sağlıklı bir besin olmasıyla bilinen havuç hazırlayacağımız salata, meze ve yemeklerde sofralarımıza renk katmaktadır. Sofralarımızda görmek isteyeceğiniz hazırlanması pratik ve lezzetli bir meze yapmanız oldukça kolaydır. Severek tüketilen havuç kolaylıkla günlük ve taze olarak pazarlarda ve marketlerde bulabilirsiniz. Yapacağınız mezelerde kullanacağınız malzemeler tercih olarak sevdiğiniz veya sevmediğiniz sebze, mayonez, yoğurt gibi ürünleri tercihe göre kullanabilirsiniz.

Havuçlu meze için gerekli malzemeler
Havuçlu meze nasıl yapılır?

Havuçları öncelikle bol suyla yıkayalım ve soyalım soyulan havuçları güzelce rendeleyen yanmaz bir tava içerisine yağı koyun rendelenmiş havuçları ilave ederek 5 dakika kavurun. Havuçlar 5 dakikadan fazla kavrulursa tadı değişebilir dikkat ediniz. Kavrulan havuçları büyük çukurlu, bir kabın içerisine boşaltın soğumaya bırakın. Ayrı bir kabın içine sarımsakları ezin yoğurt, süzme, mayonez ve tuzunu ilave edin güzelce karıştırın. Soğuyan havuçları da üzerine döküp tekrar karıştırın. Hepsini karıştırdıktan sonra son olarak 1 kâse cevizi dövülmüş olarak üzerine ekleyip tekrar karıştırın. Güzel bir servis tabağına boşaltarak üzerine pul biber ve maydanozu şekil vererek serpiştirin görsel açıdan maydanozlar dalları olmamalı yaprakları olmalıdır. Kısa süre içinde hazırlanan mezenin tadı da görünüşü kadar güzel ve lezzetlidir.

Afiyet olsun.
" } ] }