{ "title": "Girit Meze", "image": "https://www.mezetarifleri.gen.tr/images/girit-meze(1).jpg", "date": "19.01.2024 17:03:43", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Girit meze, Girit'te yaşayan insanlar boğazına düşkün olduğu için yemek ve meze çeşitleri de zengindir. Lezzetli yemekleri yemeği ve yapmayı severler. Giritlilerin yemek kültürü bizimkinden çok farklıdır. Yemeklerin yapılış şekilleri de lezzetleri de farklıdır. Bizim toplumdaki damak lezzeti de her ne kadar güzel olsa da Girit mezeleri de bizim mezelerimiz gibi lezzetlidir.

Girit mezenin malzemeleri
Girit meze nasıl yapılır?

Hazırladığımız ezine peynirini 2-2,5 saat kadar ılık suda bekleterek sertleşmesini engellemek için buzdolabında bekletiriz. Yaklaşık olarak belirttiğimiz zaman geçtikten sonra peyniri rende yardımı ile içerisine kıyarız. Antep fıstığını ve ceviz içini ağızda dişe gelecek şekilde küçülttükten sonra önceden dövüp ezdiğimiz sarımsağı, cevizi, fıstığı ve kekiği iyice karıştırıp peynirimizi ilave ederiz. Sonrasında hepsini birbirine iyice karıştırırız. Girit mezemiz hazır hale gelmiş olur. İstediğimiz servis tabağına hazırlayıp maydanoz yaprakları ve pul biberi ile süsleyerek misafirlerimize ikram edebiliriz. Afiyetler olsun.
" } ] }