{ "title": "Et Mezeleri", "image": "https://www.mezetarifleri.gen.tr/images/et-mezeleri.jpg", "date": "21.01.2024 01:34:27", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Et mezeleri, meze, ana yemeklerin yanına, farklı şekillerde ve malzemeler kullanılarak hazırlanan soğuk ya da ılık tüketilen yemeklerdir. Sofraları renklendiren, zengin gösteren, değişik tatlara ve çeşitlere sahip olan mezeler, et dahil olmak üzere her türlü yemeğin yanına yapılabilir. Meze doyumluk olarak değil, atıştırmalık ya da tadımlık olarak yapılır. Meze, acılı, sebzeli, peynirli, yumurtalı, tavuklu gibi farklı şekillerde hazırlanabilir. Ilık ya da sıcak olarak da tüketilebileceği gibi en fala tercih edilen soğuk tüketimidir. Et yemeklerinin yanına yakışacak ve lezzetlerini arttıracak meze tariflerine yazımızın devamında ulaşabilir, et yemeklerinizin yanına istediğinizi tercih edebilirsiniz.

Közlenmiş kırmızı biber mezesi için gerekli malzemeler
Közlenmiş kırmızı biber mezesi nasıl yapılır?

Kırmızı biberler ocakta ya da fırına alınarak közlenir. İyice yumuşadıktan sonra kabukları soyulur ve ince olacak şekilde doğranır. Bir kâse yoğurdun içine sarımsaklar dövülerek eklenir. Tuz, sıvıyağ ve doğranmış biberler de yoğurda eklenerek karıştırılır. Hazırlanan meze servis tabağına alınarak, üzeri kırmızı pul biber serpiştirilerek servise sunulur.

Patlıcan mezesi için gerekli malzemeler
Patlıcan mezesi nasıl yapılır?

Et yemeklerinin yanında harika uyum sağlayan bir meze çeşididir. Patlıcanlar fırın tepsisine alınarak iyice közlenir. Közlenen patlıcanların kolay soğuması için sıcakken bir poşetin içine alınır. 5-10 dakika poşette bekletildikten sonra kabukları soyularak ufak ufak kıyılır. Yoğurt çukur bir kabın içine alınarak üzerine sarımsak rendesi ve tuz eklenip karıştırılır. Doğranan patlıcanlar yoğurda eklenerek tekrar karıştırılır. Hazırlanan patlıcan mezesi yayvan bir servis tabağına alınır. Üzerine sıvıyağ gezdirilir. Maydanozlar incecik kıyıldıktan sonra patlıcan mezesinin üzeri maydanozlarla süslenir. Patlıcan mezesi servis için hazır.

Afiyet olsun.

Yoğurtlu mantar mezesi için gerekli malzemeler
Yoğurtlu mantar mezesi nasıl yapılır?

Mantarlar bol suyla yıkanarak kurutulur. Kurutulan mantarlar 4 parçaya bölünür. 2 yemek kaşığı sıvıyağ tavaya alınır ve ısıtılır. Yağ ısındıktan sonra doğranan mantarlar eklenir. Mantarlar suyunu bırakıp çekene kadar yağda kavrulur. Kavrulan mantarlar çukur bir kâsenin içine alınarak, üzerine yoğurt, tuz ilave edilir. Homojen şekilde karıştırıldıktan sonra mantar servis tabağına alınır. Tereyağı ufak bir tavanın içinde kızdırılır. Kızan yağ ocaktan alınarak üzerine nane ve kırmızı pul biber eklenip karıştırılır. Hazırlanan tereyağlı sos servis tabağına alınan mantarların üzerine dökülür. Tekrar üzeri maydanozla süslenerek servise sunulur.

Afiyet olsun.

Acı biber mezesi için gerekli malzemeler
Acı biber mezesi nasıl yapılır?

Çukur bir kabın içine biber salçası, nar ekşisi ve sıvıyağ alınarak homojen şekilde karıştırılır. Kuru soğanın kabukları oyulur ve incecik kıyılır. Domatesin kabukları soyulduktan sonra minik minik doğranır. Domateslerin meze kıvamına gelmesi için ezilebilir. Biber ve maydanoz incecik kıyılır. Doğranan malzemeler geniş bir kabı içine alınarak karıştırılır. Önceden hazırlanan sos malzemelerin üzerine eklenir. Son olarak tuz ilavesi yapılır ve tüm malzeme harmanlanarak servis tabağına alınır. Et yemeklerinin yanında servise sunulabilir.

Afiyet olsun.
" } ] }