{ "title": "Acılı Meze Tarifleri", "image": "https://www.mezetarifleri.gen.tr/images/acili-meze-tarifleri.jpg", "date": "21.01.2024 09:41:28", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "Acı meze tarifleri: Meze yemeklerin yanına hazırladığımız lezzetli ve pratik atıştırmalıklardır. Sadece yemeklerin yanına değil çeşitli kokteyl ve davetlerde de çeşitli sebze ve besinlerle birbirinden lezzetli mezeler hazırlayıp sunabiliriz. Dileyen yoğurtlu, mayonezli, domatesli veya acılı mezeler hazırlayabilir. Üstelik hem çok lezzetli hem de çok pratiklerdir. Acılı meze denildiğinde ilk akla gelen acılı ezme tarifidir. Fakat birçok pişmiş veya çiğ sebzeden acılı mezeler hazırlayabiliriz. Örneğin közlenmiş patlıcan biber domates gibi sebzelerle de acılı mezeler hazırlayabiliriz ya da kaşar peyniri lor gibi peynir çeşitlerini de kullanarak acılı mezeler hazırlayabiliriz. Birbirinden lezzetli ve göz doyurucu mezeler hazırlamak için sizlerle paylaştığım tarifleri dikkate alarak hazırlayabilirsiniz. Denenmiş ve %100 olumlu sonuçlar alınmış tariflerdir.

Acı biberli meze tarifi için gerekli malzemeler
Acı biberli meze nasıl yapılır?

Öncelikle cin biberleri bir güzel yıkayıp çekirdeklerini temizliyoruz. Ardından ince ince kıyıyoruz. Daha sonra kırmızı kapya biberini de aynı şekilde temizleyip kıyıyoruz ve derin bir kesede birleştiriyoruz. Daha sonra Domateslerin kabuklarını soyup olabileceği kadar ince kıyıyoruz. Dilerseniz biberleri ve domatesleri robotta çekebilirsiniz. Ardından Temizleyip yıkadığımız yarım demet maydanozu ve taze naneyi incecik doğrayıp biberlerin üzerine ekliyoruz. Ayrı bir kâsenin içerisine üç diş sarımsağı ezip üzerine nar ekşisi, zeytinyağı, tuz, salça ve sirkeyi koyup karıştırıyoruz. Daha sonra hazırladığımız karışımı diğer doğradığımız sebzelere ekleyip bir güzel karıştırıyoruz. Hazırladığımız acı biberli mezeyi şık bir servis tabağına alıp sunuma hazır hale getiriyoruz.

Közlenmiş biberli acı meze tarifi için gerekli malzemeler
Közlenmiş biberli acı meze nasıl yapılır?

Öncelikle kırmızı kapya biberi ve etli yeşil biberi bir güzel yıkayıp iğne ile birkaç delik açıyoruz. Ardından fırında 10 dakika közleyip kabuklarını soyuyoruz. Daha sonra minik minik doğradığımız közlenmiş biberleri derin bir kabın içerisine koyuyoruz. Daha sonra kabuğunu soyduğumuz domatesi de minik küpler halinde doğrayıp biberlere ekliyoruz. Daha sonra bir dal taze soğan ve yarım demet maydanozu incecik kıyıp kâseye ekliyoruz. Ardından acı cin biberlerini ve sarımsağı da hiç gözükmeyecek küçüklükte doğrayıp ekliyoruz. Daha sonra zeytinyağı, nar ekşisi, pul biber ve tuzu ekleyip mezeyi bir güzel karıştırıyoruz. Hazırladığımız acılı mezeyi servis tabağına alıp yemeklerimizin yanında servis yapıyoruz.
" } ] }